Εκδήλωση με θέμα: Τουρισμός και Κρίση, 30/7, στις 7.30μμ, αύλειος χώρος "Ροδίνι"

Δελτίο Τύπου-Είμαστε στα τέλη Ιουλίου και η πλειοψηφία των εργαζομένων στο νησί της Ρόδου είναι εκτός δουλειάς και είτε είναι δεν έχει κανένα εισόδημα, είτε παλεύει με τα πενιχρά επιδόματα που δεν αρκούν για να καλυφθούν ούτε τα στοιχειώδη. Άλλοι που έχουν πιάσει δουλειά δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζοντας την εντατικοποίηση, την εργοδοτική αυθαιρεσία, πολλοί δεν ξέρουν αν, πότε και πόσο θα πληρωθούν.

Ο τουρισμός που άλλοτε χαρακτηριζόταν «ατμομηχανή της οικονομίας» και «βαριά βιομηχανία», τώρα βρίσκεται «βαριά ασθενής», σπέρνοντας την αβεβαιότητα και την αγωνία, σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ιδιαίτερα στην περιοχή μας που η οικονομία είναι πολύ στενά συνδεμένη με τον τουρισμό, φτάνοντας το 80% στο νομό.

Η συγκυρία της πανδημίας με μια διαφαινόμενη νέα οικονομική κρίση που ωρίμαζε, έφερε στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα του να είναι βασισμένη μια οικονομία στον τουριστική οικονομική δραστηριότητα, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη σε διεθνείς εξελίξεις.

Βεβαίως, την περασμένη δεκαετία, όταν άλλοι κλάδοι καταβαραθρώθηκαν, στην ουσία ο τουρισμός, δε γνώρισε κρίση. Αντίθετα στη Ρόδο χτίστηκαν χιλιάδες νέες κλίνες πεντάστερων ξενοδοχείων. Τα έσοδα ξεπέρασαν το 1,5 δις ευρώ το χρόνο, από τα οποία φυσικά τη μερίδα του λέοντος παίρνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου. Πράγμα που άλλωστε ...φαίνεται με «γυμνό μάτι», αφού στην κυριολεξία κάθε χρόνο χτιζόταν καινούρια ξενοδοχεία.

Κρίση όμως γνώρισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου. Το εισόδημά τους, οι όροι της δουλειάς τους. Μια επίθεση διαρκείας, από την οποία δεν πρόλαβαν να πάρουν ανάσα και βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια καινούρια κρίση.

Οι μεγαλοξενοδόχοι, οι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και γύρω από αυτόν, θεωρούν δεδομένο ότι την όποια χασούρα να τη φορτωθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Ζητούν να επιδοτηθούν με όλους τους δυνατούς τρόπους, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την «προστασία των θέσεων εργασίας».

Σε αυτές τις συνθήκες, η ΚΟΒ Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ, οργανώνει εκδήλωση θέμα «Τουρισμός και Κρίση, οι βαριές συνέπειες για τους εργαζόμενους και η ανάγκη οργάνωσης της πάλης».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ παρέμβαση θα κάνει ο Γραμματέας της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου, Κώστας Γιαννόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της αίθουσας «Ροδίνι» την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα.

Καλούμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους στα εστιατόρια, τα μπαρ, τους οδηγούς, τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, κάθε εργαζόμενο που δουλεύει στον τουρισμό και γύρω από αυτόν να έρθουν να κουβεντιάσουμε για την κατάσταση και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.

ΚΟΒ Επισιτισμού – Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ

Ρόδος, 27 Ιουλίου 2020

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...