Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών στο νησί της Κω

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-Θέμα: εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών, με ομιλήτρια την ψυχολόγο κα Ιωάννα Μυλoπούλου, από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Koullias Hotels, στην Κω, 24 Ιανουαρίου.

-«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας οργανισμός, ο οποίος υποστηρίζει παιδιά και τις οικογένειές τους. Αναφορικά με τις δράσεις κατά τις βίας έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο πρόληψης αλλά και παρέμβασης. Η Koullias Hotels οργανώνει στην Κω με το Χαμόγελο του Παιδιού, εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών, στις 24 Ιανουαρίου 2020, ώρα 16.30, στο ξενοδοχείο Kosta Palace με ομιλήτρια την ψυχολόγο κυρία Ιωάννα Μυλοπούλου.

 

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «ΣΣΣς είναι μυστικό: Η σημασία της πρόληψης στην προστασία των παιδιών από το φαινόμενο της κακοποίησης και παραμέλησης».

 

Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC, 2013) 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια θα κακοποιηθούν ή παρενοχληθούν σεξουαλικά μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Ωστόσο από αυτά τα παιδιά μόνο το 1 από τα 3 θα το επικοινωνήσει στους γονείς του.

 

Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούν οι γονείς αλλά και κάθε πολίτης για όλες τις πιθανές μορφές κακοποίησης αλλά και για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από το φαινόμενο. και να δοθούν απλές συμβουλές σε γονείς που μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους για να τα θωρακίσουν απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο.

 

Ποιές είναι οι ενδείξεις κακοποίησης; Ποιοί είναι οι πιθανοί δράστες; Πως μπορώ να συμβουλέψω απλά το παιδί μου για να το θωρακίσω απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο; Γιατί η κακοποίηση παιδιών παραμένει ένα ένοχο μυστικό σε μια κοινωνία και ποια στάση πρέπει να κρατήσω όταν ένα παιδί μιλάει και αποκαλύπτει την βία που έχει δεχτεί;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα επιχειρήσει να απαντήσει η ψυχολόγος(MSc) από «το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Ιωάννα Μυλοπούλου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν με την εισηγήτρια και να θέσουν τα ερωτήματα τους. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...