Εκδήλωση για την Πράσινη Ανάπτυξη

 Δελτίο τύπου-Το τελευταίο διάστημα όλα τα σφυριά του συστήματος κτυπούν στους ρυθμούς της λεγόμενης «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Κράτη, κυβερνήσεις, αστικά πολιτικά κόμματα, τοπική διοίκηση, πολυεθνικές, ΜΚΟ,   επιχειρηματολογούν στην προσπάθειά τους να πείσουν για την ανάγκη άμεσου προσανατολισμού στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για την εγκατάλειψη των υδρογονανθράκων.  

Προϋπολογισμοί δισεκατομμυρίων προσανατολίζονται στις επενδύσεις για Αιολικά πάρκα επίγεια και παράκτια, φωτοβολταϊκά γεμίζουν και θα γεμίσουν ακόμα περισσότερο, τις βουνοκορφές και τους παραγωγικούς κάμπους χωρίς να υπολογίζουν δασικές εκτάσεις περιοχές NATURA.

Μιλάνε για αύξηση των θέσεων εργασίας, ενώ όλες αυτές οι επενδύσεις αφορούν σε πολύ λίγους εργαζόμενους και κυρίως επενδύσεις κεφαλαίου.

 Νησιά βαπτίζονται πράσινα με την παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας και  των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Volkswagen, η Citroen κ.α. σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν ένα ευνοϊκό κλίμα στη λαϊκή συνείδηση.

Την ίδια στιγμή το ρεύμα ακριβοπληρώνεται από τη λαϊκή οικογένεια με τάσεις υπέρμετρης αύξησης της τιμής του.

 Η "απελευθέρωση" της αγοράς Ενέργειας, που θα αύξανε τάχα τον ανταγωνισμό προς όφελος των λαϊκών νοικοκυριών, έχει ήδη οδηγήσει σε αυξήσεις του ρεύματος κατά 150% την περίοδο 2005 - 2016, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ αυξήθηκε και η ενεργειακή φτώχεια.

 Η  πράσινη ανάπτυξη μπορεί να  αποτελέσει λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και που αφορούν και σε μια ολοένα κλιμακούμενη επιδείνωση και του φυσικού περιβάλλοντος;

Απαντήσεις θα δοθούν στην Ημερίδα που διοργανώνει η  Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ  στις 25 Νοέμβρη 2021 στις 7μμ στο  Δημοτικό Θέατρο με θέμα:  «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γρηγόρης Λιονής υπεύθυνος του τμήματος Οικονομίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Παρεμβάσεις θα κάνουν:

 ο Βασίλης Μάκος Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός με θέμα: «Χωροταξική κατανομή της πράσινης ενέργειας στα νησιά αντίθετη με τις κοινωνικές ανάγκες»,

Η Μαρία Χατζηγιάννη περιφερειακή Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα: «Τοπική Διοίκηση συνεργός στη λεγόμενη Πράσινη Ανάπτυξη»,

και ο Λευτέρης Γλεντής Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός με θέμα: «Ενέργεια – ακριβό εμπόρευμα αντί κοινωνικό αγαθό».

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας.

 

  

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...