Εκδήλωση "Βραδιά του Ερευνητή" στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης

Εκδήλωση "Βραδιά του Ερευνητή" στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης

- Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου του 2022, το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης "Σ. Φανουράκης" πραγματοποίησε συζήτηση-παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Δρ. Χάρη Ραϊτσίνη, περυσινό εκπαιδευτικό του σχολείου και μεταδιδακτορικό ερευνητή Marie Curie στο Universidad Complutense de Madrid, προκειμένου να τιμήσουν τη «Βραδιά του Ερευνητή» που έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022.

Ο Δρ. Ραϊτσίνης, αφού ανέφερε τις πόλεις που φιλοξένησαν τη «Βραδιά του Ερευνητή», τους ακαδημαϊκούς διοργανωτές και τους σκοπούς της συγκεκριμένης εκδήλωσης, έδειξε ένα σχετικό βίντεο για να παρουσιάσει τα περσινά δρώμενα στους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου.

Έπειτα εξήγησε τις προϋποθέσεις, τα χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα, αλλά και τα προβλήματα που προκάλεσαν ένα μεγάλο κύμα «διαρροής εγκεφάλων». Πριν το τέλος παρουσίασε, εν συντομία, τα κύρια χαρακτηριστικά της υποτροφίας που διεξάγει, έδειξε ένα βίντεο για το «brain drain» και ένα ακόμα για το τεράστιο επιστημονικό έργο της Marie Curie.

Οι συμμετέχοντες μαθητές έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εκδήλωση επειδή αφορούσε ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα μπορούσε να επηρεάσει, προσωπικά ή επαγγελματικά, τη ζωή και το μέλλον τους.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...