Εικοσιένα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Πάτμο

Σε 21 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Πάτμο το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Το πρωί βρέθηκε στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο, που πραγματοποίησε πάνω από 200 Rapid Test κάνοντας ταυτόχρονα και μοριακούς ελέγχους στον αναλυτή που διαθέτει το Κ.Υ. Πάτμου.

Άλλα περίπου 14 δείγματα, που βρέθηκαν θετικά στο Rapid Test, εστάλησαν παράλληλα στην Αθήνα για μοριακό έλεγχο και τα αποτελέσματα αναμένονται τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.
Την ίδια ώρα το κρούσμα που χρειάστηκε να μεταφερθεί μέσα σε ειδική κάψουλα με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο της Ρόδου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται χωρίς όμως να κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όσοι βρέθηκαν σήμερα και χθες θετικοί στον κορονοϊό έλαβαν οδηγίες και επέστρεψαν στα σπίτια τους ενημερώνοντας καθημερινά τούς γιατρούς του Κέντρου Υγείας, όπως είπε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο διευθυντής του Κ.Υ. Πάτμου και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου – Πάτμου – Λειψών και Αγαθονησίου, Γιώργος Τσουκαλάς.

«Μια πρώτη εκτίμηση δείχνει πως η εξάπλωση του κορονοϊού στο νησί ξεκίνησε από σχολείο», υπογράμμισε ο κ. Τσουκαλάς. Τόνισε δε τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό στο Κ.Υ. Πάτμου, που χρειάζεται άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΡΟΔΟΣ 29-01-2023 ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, Υποψήφιου βουλευτή ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...
Γ.Νικητιάδης : Ξεκινάμε τον αγώνα, για τα νησιά μας και την παράταξη Μετά τη σημερινή συνεδρίαση...
Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου - Λίγες ...
Σάββας  Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις - “...