Εικονική προσβολή του στρατιωτικού φυλακίου της Στρογγύλης από τουρκικό F-16C ενώ μέσα βρίσκονταν ο Π.Καμμένος και οι Αρχηγοί!

Σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 17:27 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ βόρεια από νήσο  Στρογγύλη και στην συνέχεια το ένα από τα δύο τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησε στις 17:27 εικονική προσβολή του στρατιωτικού φυλακίου που βρίσκεται πάνω από το νησί, στα 1.800 μέτρα ύψος με το άλλο αεροσκάφος να το καλύπτει.

Τα δύο μαχητικά εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 17:28,  βόρεια από τη νήσο Στρογγύλη, καταδιωκόμενα από ελληνικά της 115 ΠΜ..

Τα δύο τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από δύο F-16 τα οποία είχαν απογειωθεί από την 115ΠΜ στη Σούδα όπου και εγκλωβίστηκαν  με ραντάρ σε παραμέτρους βολής με βλήματα AIM-120C AMRAAM.

Το σημαντικότερο όμως και της δεύτερης τουρκικής υπέρπτησης είναι πως την ώρα που το τουρκικό μαχητικό πετούσε σε ύψος μικρότερο των 1800 μ. στο νησί βρίσκονταν τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π, Καμμένος όσο και ο Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης!

Με λίγα λόγια ο υπουργός και οι τρεις Αρχηγοί είδαν με τα μάτια τουςε ή τουλάχιστον άκουσαν τον ήχο των κινητήρων των τουρκικών μαχητικών την ώρα που πετούσαν μερικές εκατοντάδες μετρά πάνω από τη Στρογγύλη!

Είναι η πρώτη φορά που τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν υπερπτηση πάνω από περιοχές τις οποίες αναγνωρίζουν ως ελληνικές, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν εγείρει θέμα ελληνικότητας της Στρογγύλης και αυτό συνιστά ένα ακόμη βήμα προς την κλιμάκωση που επιδιώκει η Άγκυρα στο Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...
Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ 89»,ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...