Ειδική τιμητική διάκριση σε ζευγάρι Σουηδών που επισκέπτεται τη Ρόδο 18 συνεχή χρόνια!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου, της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Στάθης Κουσουρνάς απένειμε στην κυρία Anna Carin και στον κύριο Bjorn Lilja από τη Σουηδία ειδική τιμητική διάκριση για την επί σειρά ετών προτίμησή τους στο νησί της Ρόδου ως τόπο διακοπών τους. Το ζευγάρι βρέθηκε φέτος στο νησί μας για δέκατη όγδοη χρονιά.
Συγκινημένοι από τη μεγάλη τιμή που όπως οι ίδιοι είπαν τους έγινε, ξεδίπλωσαν στα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού τις αναμνήσεις τους από τις διακοπές τους στη Ρόδο. Η κυρία Anna Carin Lilja που είναι νοσοκόμα και ο κύριος Bjorn Lilja που είναι συνταξιούχος ζωγράφος, επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη Ρόδο το 1986 και επέλεξαν για τη διαμονή τους το ξενοδοχείο «Aris» επί της οδού Μεγάλου Κωνσταντίνου. Έγιναν αμέσως φίλοι με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και διέμειναν σε αυτό συνολικά δώδεκα φορές. Όταν τα παιδιά τους ήταν μικρά επέλεξαν για έξι φορές το ξενοδοχείο «Sunwing» προκειμένου να απολαύσουν τις υπηρεσίες που το συγκεκριμένο ξενοδοχείο παρέχει σε τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μαζί με τα παιδιά τους. Πλέον προτιμούν το ξενοδοχείο «Ibiscus».
Συνολικά έχουν επτά παιδιά από προηγούμενους γάμους τους, τέσσερα εκείνος και τρία εκείνη, αλλά δεν έχουν αποκτήσει κοινά παιδιά. Όπως δήλωσε ο κύριος Bjorn Lilja, το 1986, προκειμένου να πείσει τη σύζυγό του να συνάψει σχέση μαζί του, της πρότεινε να επισκεφθούν μαζί τη Ρόδο καθώς θεωρούσε ότι είναι ένα από τα πλέον ερωτικά νησιά στον κόσμο. Εκείνη αποδέχθηκε την πρόταση και έτσι ήρθαν στη Ρόδο όπου ερωτεύθηκαν και στη συνέχεια παντρεύτηκαν. Για δεκαοκτώ χρόνια έρχονται στη Ρόδο, πολλές φορές δύο και τρεις φορές το χρόνο, ενώ στις σκέψεις του ζευγαριού είναι η αγορά ενός σπιτιού ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το νησί ακόμη πιο συχνά και να παραμένουν περισσότερες ημέρες.
Αγαπημένα τους φαγητά είναι ο μουσακάς, τα καλαμαράκια, το στιφάδο και τα σουβλάκια. Αγαπημένες τους παραλίες είναι οι: παραλίες Έλλη, Αφάντου, Τσαμπίκα και Λίνδος. Αγαπημένα τους σημεία στο νησί είναι η πόλη της Ρόδου, οι Επτά Πηγές και οι Πεταλούδες. Πολύ συχνά επισκέπτονται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τα βουνά της Ρόδου γιατί πιστεύουν ότι η ορεινή Ρόδος είναι εξίσου όμορφη με την παραθαλάσσια.
Απ’ όλες τις φορές που έχουν επισκεφθεί τη Ρόδο, το ζεύγος Lilja ξεχωρίζει το καλοκαίρι εκείνο που την επισκέφθηκαν μαζί με όλα τα παιδιά τους. Με συγκίνηση αναπολούν τις ξέγνοιαστες εκείνες ημέρες όπου το προσωπικό του ξενοδοχείου μάζευε με τα παιδιά λουλούδια και στη συνέχεια τα δίδαξε την τέχνη του πώς να φτιάχνει κανείς μαγιάτικα στεφάνια.
Πλέον το ζευγάρι επισκέπτεται μόνο του το νησί καθώς τα παιδιά τους έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες, όπου συναντούν τους φίλους τους από τη Ρόδο και δεν παραλείπουν καθημερινά να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε κάποια από τις παραλίες του νησιού. Πολλά δειλινά περπατούν παραλιακά στη λεωφόρο Ηρακλειδών καθώς θεωρούν ότι η συγκεκριμένη διαδρομή είναι υπέροχη ενώ προτιμούν για τα δείπνα τους το εστιατόριο «Andreas» στην Καλλιθέα. Αν και από τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων έχουν επισκεφθεί μόνο την Κω, επιμένουν φανατικά στην προτίμησή τους στο νησί μας.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...