To Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο απαντά σε ψιθύρους και συκοφαντικές διαδόσεις...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κοινόν Δωδεκανησίων και το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, με αφορμή ψιθύρους και κακόβουλες – απαράδεκτες διαδόσεις και φήμες, έχουν την υποχρέωση να απαντήσουν σε όλους εκείνους που με πρόθεση συκοφαντούν την όλη προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και ενάμιση χρόνο.

$11.    Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ρόδου, που δημιουργήθηκε από την Πρωτοβουλία Κοινόν Δωδεκανησίων, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στη βοήθεια των συμπολιτών μας και των εθελοντών του, είτε αυτοί είναι γιατροί, είτε νοσηλευτές είτε απλοί εθελοντές.

$12.    Με προσωπική εργασία απέναντι σε πολλαπλές αντιξοότητες  και εμπόδια κατόρθωσε να κάνει πραγματικότητα το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, να φτάσει στο σημείο να εξυπηρετεί 2500 συμπολίτες που είναι αβοήθητοι, ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι, μέσα στη λαίλαπα που χτυπά την ελληνική κοινωνία.

$13.    Τροφοδοτεί με φάρμακα το Ίδρυμα Κολυμπίων, το Χαραλάμπειο Γηροκομείο, το Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας, τα φαρμακεία των Περιφερειακών Ιατρείων των μικρών νησιών μας και φροντίζει τις εξετάσεις και τις ιατρικές πράξεις που είναι απαραίτητες σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

$14.    Εμβολιάζει δωρεάν παιδιά άπορων, ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών, φροντίζει την οδοντιατρική τους περίθαλψη, επισκέπτεται στα αστυνομικά τμήματα και αλλού μετανάστες  και πάντα ανταποκρίνεται σε αιτήματα βοηθείας.

$15.    Επισκέπτεται τα μικρά νησιά μας ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς ΑΜΟΙΒΗ και τις περισσότερες φορές με οικονομική επιβάρυνση τόσο του μικρού Ταμείου της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ όσο και των Εθελοντών που συμμετέχουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πάτμος, όπου όταν Πολιτεία, Νοσοκομείο και Υπουργείο Υγείας, αδυνατούσαν να δώσουν λύση στα προβλήματα των κατοίκων, κλιμάκιο 16 ατόμων ταξίδεψε με 7 μποφόρ, μέσα σε θαλασσοταραχή και με επιβάρυνση 1500 ευρώ, πλέον 300 ευρώ για σίτιση χωρίς τη συνδρομή κανενός φορέα για προσφέρει τη βοήθεια του.

$16.    Παρά το γεγονός ότι η ΓΑΛΗΝΟΣ ΑΜΚΕ, προσφέρει αμοιβή 100 ευρώ ανά ημέρα σε γιατρούς  άλλων κλιμακίων και για 9 γιατρούς, παρά το γεγονός ότι έχουν υπογραφεί συμβάσεις με άλλους φορείς αρκετών χιλιάδων ευρώ, κανένας Εθελοντής του ΕΚΙΦ δεν δέχθηκε ποτέ αμοιβή και ούτε θα δεχτεί, γιατί η προσφορά μας είναι μέσα σε πλαίσια καθαρά εθελοντικά και ανθρωπιστικά πλαίσια και ουδέποτε θα εμπλακούμε σε διαδικασίες που είναι πέρα και έξω από την έννοια του Εθελοντισμού και της προσφοράς.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης εκούσιας ή ακούσιας δεν θα μένει αναπάντητη, διότι θεωρούμε ανεπίτρεπτο η εθελοντική και ανθρώπινη προσφορά μας να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και διαστρέβλωσης.

Η μεγάλη δύναμη και η μοναδική μας αμοιβή είναι η συμπαράσταση και η αγάπη του κόσμου όπου και αν πηγαίνουμε και η αναγνώριση του όποιου έργου παράγουμε. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, επιλογές και σκοπιμότητες.

Λυπούμαστε που είμαστε αναγκασμένοι να εκδώσουμε αυτό το δελτίο τύπου, παράλληλα όμως είμαστε αποφασισμένοι να απαντούμε φανερά και με στοιχεία, όπως πάντοτε κάνουμε, σε όλους εκείνους που προσπαθούν να σπιλώσουν το έργο και την όποια προσφορά μας. Δεν μοιράζουμε αμοιβές, δεν διαχειριζόμαστε αμοιβές και προπάντων δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα. Είμαστε και παραμείνουμε πιστοί σε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα και που ο κόσμος  αναγνωρίζει και εκτιμά με τη βοήθεια και προσφορά του.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΟΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...