ΕΔΕ για τις διαρροές περί εμβασμάτων των τριών βουλευτών - Tι απαντούν οι ίδιοι

Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα πραγματοποιηθεί για τη διαρροή στοιχείων με τους ελέγχους των εμβασμάτων βουλευτών στο εξωτερικό, μετά τον «θόρυβο» που προκλήθηκε και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων του Βασίλη Κικίλια, της Μαρίας Ρεπούση και του Βασίλη Καπερνάρου ως ελεγχομένων.

«Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΓΔΕ, θα διενεργηθεί άμεσα ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι υπαίτιοι της "διαρροής" σχετικών στοιχείων και δήθεν πληροφοριών, με τους ελέγχους των εμβασμάτων βουλευτών» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα, το ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, «σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν τρεις βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου».

Το υπουργείο υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή».

Ο κ. Κικίλιας αντέδρασε έντονα σχετικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έμβασμά του στο εξωτερικό, με τον βουλευτή της ΝΔ, να προαναγγέλλει νομική δράση. Για δηλωμένα εμβάσματα έκανε λόγο και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

Aπό την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, κ. Καπερνάρος, ανέφερε σε δήλωσή του πως «τέλειωσαν τα ψέματα, προσφεύγω στη Δικαιοσύνη θα γίνει επιτέλους γνωστό ποιοι και γιατί παίζουν πολιτικά παιχνίδια».

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/322350/ede-gia-tis-diarroes-peri-embasmatwn-twn-triwn-boyleytwn#ixzz2svy7PEWO

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...