Εγκλωβισμένοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην εμπορευματοποίηση και τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας

Ανακοίνωση-Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, εγκλωβισμένοι στην εμπορευματοποίηση και τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας

«Μπαλάκι» έχουν γίνει για μια ακόμα φορά χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που έχουν ανάγκη από επείγουσες διαγνωστικές εξετάσεις.

Από τη μια, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων με τον μανδύα του «φιλάνθρωπου» ανακοινώνουν ότι θα δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την προϋπόθεση ότι θα πληρώνουν το 85% της εξέτασης, εξαπατώντας τους ότι με την απόδειξη θα εισπράττουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Από την άλλη, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι τα χρήματα δεν θα επιστρέφονται, καθώς δεν προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τους ιδιώτες. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες ασφαλισμένοι να βρίσκονται «στον αέρα».

Αυτοί που δεν βρίσκονται στον «αέρα», αλλά ξέρουν που πατάνε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, των προηγούμενων, αλλά και των πολλά  υποσχόμενων εκ μέρους της ΝΔ, είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία.

Η διαχωριστική γραμμή που επιχείρησε χτες  η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Υγείας Ανδ. Ξανθού να χαράξει με τις μεγάλες επιχειρηματικές αλυσίδες  που λυμαίνονται υπηρεσίες στο χώρο της Υγείας και θέλουν να υπερασπίσουν την υπερκερδοφορία τους , είναι απόλυτα πλασματική γιατί η ίδια απογείωσε την αντιλαϊκή πολιτική  συνεχίζοντας το «έργο» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα που διακηρύσσει ότι δεν θα δώσει τα "φιλέτα" της Δημόσιας Υγείας στους επιχειρηματίες, αποκαλύπτεται ότι αυτό ήδη έχει γίνει, αφού το 70%-90% των διαγνωστικών εξετάσεων πραγματοποιούνται μόνο στους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία.

Την ώρα που οι ασθενείς εκβιάζονται από τους επιχειρηματίες των διαγνωστικών κέντρων να πληρώσουν -οι οποίοι δεν χρωστάνε σε κανέναν τίποτα- για τις εξετάσεις τους, ο υπουργός Υγείας διακηρύσσει ότι οι επιχειρηματίες μάς χρειάζονται γιατί το Δημόσιο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, δίνοντας έτσι "αέρα στα πανιά τους".

Αποκαλύφθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο η κοροϊδία της κυβέρνησης προς το λαό για τις δήθεν φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Ο λαός μπορεί και με αφορμή αυτό το ζήτημα να βγάλει τα συμπεράσματά του. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, όλους τους «ντίλερ» του κεφαλαίου, που βλέπουν τη ζωή και τις ανάγκες του ακόμα και για τα στοιχειώδη ως δαπάνη που πρέπει να μπει στον Προκρούστη του εξορθολογισμού.

Τώρα δυνατό ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Για να δοθεί ισχυρή απάντηση από το λαό με τους αγώνες του για αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν Υγεία. Για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στις δημόσιες μονάδες Υγείας, να εξοπλιστούν με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα, να λειτουργούν όλο το 24ωρο και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους απολύτως δωρεάν.

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ

Ρόδος 13/06/2019

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...