Εγκαίνια έκθεσης Κασιωτών Δημιουργών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Εγκαίνια έκθεσης Κασιωτών Δημιουργών -Την Πέμπτη 16 Αυγούστου, ο Δήμος Κάσου και η ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ έκαναν τα επίσημα εγκαίνια της 4ης έκθεσης Κασιωτών Δημιουργών στο προαύλιο του παλαιού ιατρείου στο Φρυ Κάσου. Ακολούθησε η παρουσίαση συλλογής φωτογραφιών του συμπατριώτη μας κ. Ιωσήφ Χατζηαντωνίου. -Η εκδήλωση άρχισε με ένα καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Μηνά Μαλανδρή, που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης. Στη συνέχεια, η Δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου Τσανάκη έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στη σημασία της συνέχισης της ανάδειξης του έργου των Κασιωτών δημιουργών.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Ντίνο Φούντη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της πραγματοποίησης της έκθεσης Κασιωτών Δημιουργών, επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου στην Κάσο και στην αξία της καταγραφής των απανταχού Κασιωτών δημιουργών.

Με μαντινάδες από το τελευταίο του βιβλίο, χαιρέτησε την εκδήλωση, ο επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος της Κασιακής Αδελφότητας Αμερικής κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος συμμετέχει με μεγάλο αριθμό έργων του στη φετινή έκθεση. μεταξύ των παρευρισκομένων, ήαν και ο καθηγητής ιατρός κ. Γιάννης Καραϊτιανός, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, που παρευρίσκεται και φέτος στον ίδιο χώρο, όπου πέρυσι είχε παρουσιάσει το ντοκυμανταίρ με την ιστορία της Καρπάθου.

Στη συνέχεια, έγινε η προβολή της συλλογής φωτογραφιών του συμπατριώτη μας κ. Γεζέπη Χατζηαντωνίου, την επιμέλεια της οποίας έκανε ο γαμπρός του κ. Άρης Παγίδας

Η βραδιά έκλεισε με Κασιώτικους σκοπούς από τους μουσικούς της νεότερης γενιάς Ηλία Τουσούνη, Νίκο Νικολάου και Ηλία Διακάκη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στους χορηγούς μας: Βιβλιοπωλείο «Γραμμή», Κατάστημα ειδών ζωγραφικής «το Σκίτσο», παραδοσιακό καφενείο Αρβανιτοχωρίου Κάσου «η Μαρούκλα».

Η Διοικούσα Επιτροπή της «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ»

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ημεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο και από την μια μεριά του ως την άλλη ένας άλλος αέρας...
Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου Μήνυμα νίκης της Συμμαχίας από την μεγαλειώδη, πολυπληθή...
«Αγαπημένη Συνεργάτιδα, που μετουσίωσε την επιστημονική της κατάρτιση και αγάπη για τον συμπολίτη...
«Η σημαντική επιτυχία της προώθησης υπογραφής νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη,...