Είναι δικαίωμα η ταχύτητα ? Γράφει η Πίτσα Χατζή

Είναι δικαίωμα η ταχύτητα ?

Πίτσα Χατζή

Αυτές τις ημέρες διάβασα όπως όλοι μας ,διάφορα σχόλια αρνητικά κ θετικά σχετικά με τον πρόσφατο θάνατο σε τροχαίο του νεαρού τράπερ Mad clip

Αυτό όμως που με ξάφνιασε λίγο δυσάρεστα ,ήταν κάποιες απόψεις σχετικές με την υποτιθέμενη ελευθερία του κάθε ατόμου και το δικαίωμα να κάνει κάποιος ότι θέλει κ ότι του αρέσει . ...

Διάβασα πχ απόψεις του τύπου :

ο νεαρός :

"δεν πείραξε κανέναν ,ότι απλά έκανε το γούστο του ,ότι δεν ήταν κακό παιδί ,ότι ενδιαφερόταν και βοηθούσε τους άλλους ,ότι του άρεσε η ταχύτητα ,ότι δεν ήταν αμάρτημα που ήταν γκαζάκιας,ότι έκανε κακό μόνο στον εαυτό του "και διάφορα άλλα.

Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν σχολίασε και δεν έκρινε κανείς ....... τον χαρακτήρα του νεαρού άντρα αν ήταν καλός η κακός ,γιατί δεν ήταν αυτό το θέμα μας .

Θέμα μοναδικό δυστυχώς , ήταν

κ παραμένει το άδικο ξεκλήρισμα αθώων ανθρώπων στην άσφαλτο, με ευθύνη των ίδιων των ανθρώπων τις περισσότερες φορές!

Επίσης κανείς δεν υιοθετεί ότι όποιος "χτυπάει χιλιόμετρα " είναι εν δυνάμει κακός χαρακτήρας ,η αλήτης .

Κάνεις δεν ισχυρίζεται κάτι παρόμοιο γιατί φυσικά δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις .

Απλά δεν καταλαβαίνουμε ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι καρμπόν όπως επίσης και οι χαρακτήρες δεν είναι ίδιοι .

Έχουμε μπερδέψει τα πάντα δυστυχώς, στην προσπάθειά μας να μεταφράσουμε τα πράγματα όπως θέλουμε.

Καταλήγω λοιπόν λέγοντας,

ότι όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι πονάμε και θλιβόμαστε με τιν άδικο κ αναίτιο χαμό νέων ανθρώπων και τα όποια σχόλια γίνονται είναι από αγανάκτηση και οργή για όλο αυτό το αιματηρό ξεπάστρεμα που συμβαίνει .

Από την άλλη πάλι σκέπτομαι ότι, δεν μπορεί να φέρεται ως λογικό επιχείρημα για όσους οδηγούς έχουν τέτοια οδική συμπεριφορά ,απόψεις του τύπου :

"δεν πείραξε κανέναν ,έκανε κακό μόνο στον εαυτό του , ότι γούσταρε να τρέχει" ..κ α όπως γράφτηκαν και ακούστηκαν( ακόμα και από τον ίδιον) , σε μερικές περιπτώσεις για τον άτυχο τράπερ.

Κάποιος με τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να είναι άμοιρος ευθυνών ?

Λυπάμαι αν ακούγεται βαρύ ...αλλά για μένα η περίπτωση του νεαρού μουσικού ,δεν τον απαλλάσσει και από τις δικές του προσωπικές επιλογές και ευθύνες και εξηγώ :

Ήταν ένας άντρας 34 χρόνων ,όχι παιδί, ,πετυχημένος επαγγελματικά με όλη τη ζωή κ τα όνειρα μπροστά του,με δικούς του ανθρώπους να τον αγαπούν ,να τον στηρίζουν και να τον περιμένουν...

Πώς λένε λοιπόν κάποιοι οτι " δεν έκανε κακό σε κανέναν" ?

Τεράστιο λάθος....

έκανε κακό και μάλιστα μεγάλο σε όλους αυτούς που τον αγάπησαν και κυρίως στη μάνα του και τ'αδελφια του ,

που στην ουσία τους πήρε μαζί του στον Άδη γιατί μπορεί να φαίνονται ζωντανοί κι ότι περπατάνε πάνω στη γη αλλά δυστυχώς για το υπόλοιπο της ζωής τους θα βρίσκονται από κάτω της με ρημαγμένη ψυχή κ μυαλό .

Έκανε κακό στον ίδιο του τον εαυτό χαραμίζοντας ολόκληρη την ζωή του, χωρίς να γευθεί από δω και πέρα χαρές ,επιτυχίες ,γέλια ,φίλους ,οικογένεια που δεν πρόλαβε να κάνει ,γονιός που δεν πρόλαβε να γίνει ..και όλα αυτά τα σπουδαία, καθημερινά κ ανθρώπινα ......για να γευτεί μια στιγμή Αδρεναλίνης, μόνο μια στιγμή !!!

Άδικο ,πολύ Άδικο !!!!.

Παράλογο ,επιπόλαιο , εγκληματικό !

Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση πολλή αληθινή και ακόμα πιο φρικιαστική .

Αν ο άτυχος αυτός νέος που τόσο πρόωρα και χωρίς λόγο , δεν έπεφτε στην κολώνα και το δέντρο ,αλλά λόγω της υπερβολικής πάντα ταχύτητας που είχε αναπτύξει ,

περνούσε στο αντίθετο ρεύμα και έπεφτε με όλη αυτή την δύναμη των ....τρελών χλμ πάνω σε άλλο αυτοκίνητο με ανυποψίαστους επιβάτες που μπορεί να μην έτρεχαν (δεν τρέχουν όλοι) αλλά να γύριζαν ήρεμα στο σπίτι τους από την βραδινή τους διασκέδαση..... τότε σίγουρα θα τους έλιωνε ,θα τους σκότωνε και τώρα κάποιες άλλες μανάδες θα θρηνούσαν τα αθώα παιδιά τους που βρέθηκαν στο λάθος σημείο την λάθος ώρα ...και φυσικά θα ήταν ζωντανοί νεκροί κι ένα παντοτινό ΓΙΑΤΙ θα ήταν η μόνιμη βασανιστική συντροφιά τους, μέχρι να φύγουν για πάντα , κι αυτοί με την σειρά τους για να συναντήσουν ξανά τα αδίκως σκοτωμένα παιδιά τους .

Ητάν θέμα τύχης λοιπόν και καλής συγκυρίας που δεν βρέθηκαν άλλοι στο διάβα του και δεν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα να κόψει χωρίς λόγο το νήμα της δικής τους ζωής.

Άρα το καλό παιδί για κάποιους , το παιδί που νοιάζεται και βοηθά τους συνανθρώπους του ,στην προκειμένη περίπτωση δεν δείχνει καμιά τέτοια υπευθυνότητα και γρήγορα μεταμορφώνεται σε ένα ανεύθυνο και επικίνδυνο πλάσμα για τον εαυτό του και τους γύρω του .

Γι όλα τα παραπάνω λοιπόν , δεν συμφωνώ καθόλου με αυτές τις αφοριστικές σκέψεις και πρακτικές !

Θλίβομαι βαθειά ,συμπάσχω με τον πόνο των συνανθρώπων μου ,αλλά ταυτόχρονα με πνίγει η αγανάκτηση και ο θυμός για όλα αυτά τα παράλογα που καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας .

Τρομάζω στην σκέψη ότι κάποια στιγμή μπορεί να βρεθώ κι εγώ η κάποιος δικός μου η φίλος μου στο....... λάθος σημείο την λάθος στιγμή .

Φοβάμαι και τρέμω όταν είμαι στο τιμόνι και περνάνε δίπλα μου μηχανές χωρίς .......αναβάτες γιατί δεν προλαβαίνεις από την ταχύτητα να τους δεις κάν ..... ..όπως επίσης τρεμω όταν ακούω κ βλέπω αυτοκίνητα που στριγκλίζουν τα λάστιχα τους στο οδόστρωμα τρέχοντας σαν δαίμονες, που βγήκαν για να πιούν αίμα και να θερίσουν ότι κινείται γύρω τους.

Όχι αυτό δεν είναι ελευθερία ,δεν είναι ικανοποίηση,

η υπερβολική ταχύτητα δεν είναι δικαίωμα όταν στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές .

Είναι Ποινικό Αδίκημα και έτσι πρεπει να αντιμετωπίζεται .

Φτάνει πια η υποκρισία και ο Φαρισαϊσμός !.

Φτάνει η ευχή για ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ που κινδυνεύει με την συχνότητα που χρησιμοποιείται να αντικαταστήσει πλέον την ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Το μόνο που μπορούμε είναι να δώσουμε

ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες τους !

Αν θέλει κάποιος να κάνει το γούστο του ,αν θέλει να παίξει με την αδρεναλίνη του ,αν θέλει να βάλει τον εαυτό του και τους δικούς του σε περιπέτειες ,αν ρισκάρει να μείνει τετραπληγικός η να χύσει το αίμα του στην άσφαλτο ας πάει σε διαμορφωμένες πίστες, αν υπάρχουν... και ας γκαζώσει μέχρι το τέρμα του ουρανού ....

Όχι !

Ποτέ σε Δημόσιους δρόμους που κυκλοφορούν χιλιάδες ανυποψίαστοι πολίτες

Όχι ,

δεν είναι δικαίωμα κανενός να στερήσει τη ζωή την δική μου η την δική σου η του κάθε ανυποψίαστου, επειδή αυτός "Γουστάρει κ εξιτάρεται με την ταχύτητα" !

Δεν είναι δικαίωμα κανενός να γίνεται δημόσιος κίνδυνος και να βρίσκεται ως δημόσια απειλή στους δρόμους που χρησιμοποιούμε όλοι, επειδή αυτός.... "γουστάρει να είναι γκαζάκιας" !

Είναι τρομακτικό να υιοθετούμε αυτές τις τακτικές και να μοιράζουμε αφειδώς συγχωροχάρτια.

Λυπάμαι για την ζωή που άδικα έχασε ,θεωρώ με δική του ευθύνη ο νεαρός μουσικός ,λυπάμαι για τον πόνο που δώρισε στους δικούς του ανθρώπους αλλά ανακουφίζομαι που ευτυχώς εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα δεν βρέθηκαν στο διάβα του αθώοι και ανυποψίαστοι οδηγοί και δεν βυθίστηκαν στο πένθος και στην θλίψη αθώες οικογένειες .

Είναι αναμενόμενο ίσως να δυσαρέστησα κάποιους, αλλά αυτή είναι η πεποίθησή μου και δεν μπορώ να την διαπραγματευτώ .

Η ζωή όλων μας είναι Αναντικατάστατη ,είναι θείο δώρο κι εμείς δεν είμαστε Άτρωτοι ,ούτε ήπιαμε το Αθάνατο νερό .. .. της οφείλουμε όλοι Απόλυτο σεβασμό και επιβάλεται να το αποδεικνύουμε στην καθημερινότητά μας !!!!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...