Δ. Χόνδρος: Έρχομαι για την ανατροπή. Όχι να παρακαλέσω κόμματα και «σόγια» - Υποψήφιος δήμαρχος Κω;

Εν είδη διακήρυξης προς τον λαό της Κω είναι το κείμενο του δημοσιογραφου Δημήτρη Χόνδρου που έδωσε στη δημοσιότητα ο οποίος φαίνεται οτι επιθυμεί να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος στο νησί στις προσεχείς εκλογές.
* Προτείνω: ενότητα και κοινή προσπάθεια στην πράξη. Μηνιαία, καθιερωμένη, σύσκεψη δημάρχου, προέδρου και επικεφαλής παρατάξεων για τα μεγάλα ζητήματα του νησιού μας

* Προτείνω: Τρεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κάθε χρόνο στις έδρες των παλιών κοινοτήτων με μοναδικό αντικείμενο τα ζητήματα των χωριών. Η συμμετοχή των πολιτών, ζητούμενο και τιμή μας! Τέρμα η εγκατάλειψη και τα άρπα κόλλα. Συγκρότηση τοπικού σχεδίου με τη συμμετοχή της κοινωνίας. Συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι στόχοι. Πορεία και απολογισμός της υλοποίησης του σχεδίου για να ξέρουμε που πετύχαμε και που όχι και γιατί. Μέτρα εξόδου τουριστών από τα ξεν/χεία π.χ. ως τα ις 4π.μ. τα λεωφορεία της ΔΕΑΣ

Η ΚΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ
ΤΗΣ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΚΗΝΙΚΟ!...

Ας μην ανησυχούν οι καλοί μου φίλοι. Δεν προσχώρησα στην ανωνυμία και δεν έχω υποχωρήσει ούτε ένα εκατοστό από την θέση μου για την ανάγκη ύπαρξης ενός επώνυμου - στο μέτρο του δυνατού - δημόσιου διάλογου για το νησί. Διακοπές στην Κω ήμουνα. Τι να κάνω; Να κάθομαι στα κομπιούτερ και να απαντώ στις επαναλαμβανόμενες ανοησίες του ...καλού παλιού μου γείτονα στο Κούμπουρνο; Επειδή όμως πέραν από τα γνωστά, διατυπώθηκαν και ορισμένα εύλογα ερωτήματα, εξηγούμαι.

1. Δεν έρχομαι για να συμβάλω σε μια από τα ίδια. Για να ακολουθήσω τις συνήθεις διαδικασίες. Για να παρακαλέσω κόμματα και «σόγια», για να αναζητήσω ψηφοσυλλέκτες. Στη δήλωση υποψηφιότητας μου, στο «ΒτΚ», τόνισα ότι υπάρχει η περίοδος της πολιτικής που διαχειρίζεται τους κανόνες και η περίοδος της πολιτικής που ανατρέπει τους κανόνες. Πυξίδα της δράσης μου είναι ότι το νησί, έχει κλείσει το δικό του μεταπολιτευτικό κύκλο. Ήλθε η ώρα για αλλαγή σκηνικού. Ήλθε η ώρα για την απόσυρση του παλιού πολιτικού προσωπικού. Ξέμεινε και από όραμα και από ιδέες. Δεν διαθέτει δύναμη για αλλαγές. Ήλθε η ώρα για το νέο, το πρωτοποριακό, που μπορεί να μετατραπεί με τη δύναμη της συμμετοχής των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς, σε ανατρεπτικό. Όλα θα γίνουν και θα παρουσιαστούν στην ώρα τους.

ΤΕΡΜΑ Η ΜΙΖΕΡΙΑ

2. Έρχομαι να συμβάλω με τις ιδέες και τις προτάσεις μου. Με τις ιδέες και τις προτάσεις των λαμπρών μυαλών εντός και εκτός Κω, από ορισμένα εκ των οποίων ζήτησα να συμβάλλουν στην συγκρότηση ενός σχεδίου που θα ξαναφέρει την ελπίδα, την αισιοδοξία, την πίστη στις δυνατότητες του ευλογημένου μας τόπου. Τέρμα η μιζέρια και η απαισιοδοξία. Στις συνθήκες του σκληρού, ανελέητου διεθνούς ανταγωνισμού, η Κως έχει τα όπλα όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να αναδειχθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς του πλανήτη. Ήδη κατέθεσα μια σειρά προτάσεων. Παράδειγμα, το τοπικό ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας που θα αντικαταστήσει το ψηφοθηρικό «όραμα» των συνεργατικών, η δημιουργία εθελοντικών ομάδων κοινωνικής δράσης (κοινωνικό φροντιστήριο), το κλείσιμο του ΔΗΡΑΣΚ που κοστίζει στο Κώο φορολογούμενο μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο!

Και καταθέτω σήμερα την πρόταση, για λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μέχρι τις 4 τα ξημερώματα. Θέλουμε τον κόσμο έξω αλλά μετά τις 12 μόνο ταξάκι. Γιατί οι επισκέπτες και κυρίως οι νέοι-ες που θα βγουν για ένα δύο ποτά να θέλουν περισσότερα για να γυρίσουν; Σε τι διαφέρει το καλοκαίρι η Κως από τα αστικά κέντρα της Ευρώπης που παρέχουν τέτοιες δυνατότητες;

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ 180.000;

3. Έρχομαι για να συμβάλλω στον ουσιαστικό έλεγχο της τοπικής εξουσίας. Ο έλεγχος της δημοτικής αρχής δεν γίνεται με πυροτεχνήματα! Ερωτώ ευθέως τη Δύναμη Αλλαγής. Τι απέγινε η καταγγελία του κ. Σηφάκη για την απ' ευθείας ανάθεση των 180 χιλιάδων ευρώ από τον αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών, ενώ, όπως υπογράμμισαν, δεν έχει τέτοιο δικαίωμα; Τι απέγινε η ιστορία αυτή; Που θα πήγαιναν ή που πήγαν τα χρήματα αυτά; Ποιες τσέπες θα αποκόμιζαν όφελος από αυτή την ιστορία; Ρωτώ, επίσης, τη δημοτική αρχή. Αδέλφια, ποιες εταιρίες ανέλαβαν την ασφάλιση των οχημάτων του δήμου;
Έχουν σχέση οι εταιρίες αυτές με συμφέροντα συμβούλων και αντιδημάρχων; Ποια εταιρία έχει αναλάβει να μαζεύει τα φύκια στο Μαστιχάρι; Έχει σχέση με συμφέροντα συμβούλων και αντιδημάρχων; Θα πάρω απάντηση; Ξέρω την τακτική της δημοτικής αρχής. Δεν δίνει στοιχεία και παράλληλα επιδίδεται σε διάφορες μαγκιές. Αυτές θα κοπούν μαχαίρι με τη δική μου παρουσία! Θα δίνουν απαντήσεις θέλουν δεν θέλουν! Εδώ θα είμαστε, ας με δοκιμάσουν!

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

4. Έρχομαι να συμβάλω στην ύπαρξη απόλυτης διαφάνειας. Επιμένω στην πρόταση μου για δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων και του Ε9 των υποψηφίων δημάρχων. Και θα δώσω πρώτος στη δημοσιότητα το Ε9 μου. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Επίσης φορολογικές δηλώσεις και Ε9 θα δίνουν και οι αντιδήμαρχοι. Να ξέρουμε με πόσα μπαίνει και με πόσα βγαίνει ο καθένας μας από την πολιτική.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

5. Έρχομαι να συμβάλλω στην ενότητα. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω αν εκλεγώ είναι η θεσμοθέτηση της σύσκεψης των επικεφαλής των παρατάξεων. Μηνιαία, καθιερωμένη, σύσκεψη του δημάρχου, του προέδρου και των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για τα μεγάλα ζητήματα του νησιού μας. Για τα μεγάλα θέματα που θα συζητούνται στην κοινωνία και στο δημοτικό συμβούλιο Οι αντίπαλοι μου θα είναι οι πρώτοι συνεργάτες μου. Γιατί αυτοί όπως και εγώ, υποθέτω, πώς έχουμε ένα κοινό στόχο. Το μεγαλείο του νησιού μας. Προτείνω, επίσης, την πραγματοποίηση 3 συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, κάθε χρόνο, στις έδρες των παλιών κοινοτήτων με μοναδικό αντικείμενο της ημερήσιας διάταξης τα ζητήματα των χωριών. Η συμμετοχή των πολιτών, ζητούμενο και τιμή μας! Τέρμα η εγκατάλειψη και τα άρπα κόλλα. Συγκρότηση τοπικού σχεδίου με τη συμμετοχή της κοινωνίας. Συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι στόχοι. Πορεία και απολογισμός της υλοποίησης του σχεδίου για να ξέρουμε που πετύχαμε και γιατί και που δεν πετύχαμε και γιατί.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩ...

6. Έρχομαι να συμβάλω στην καθοριστική ενίσχυση της παρουσίας της Κω στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο φίλος Γιάννης Κιάρης έγραψε στο ρεπορτάζ για την υποψηφιότητά μου: πιστεύει «ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή και να προσφέρει στον τόπο του με την πείρα, τις γνώσεις του από την κεντρική πολιτική σκηνή και την Αυτοδιοίκηση, τις γνωριμίες και τις διασυνδέσεις του, αλλά και την πανελλαδική αναγνωρισιμότητα του.» Ναι, τα πιστεύω όλα αυτά. Και ναι, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αισθάνομαι άσχημα για τις γνωριμίες και την παρουσία μου στη δημοσιογραφία.
Και δεν είναι εικόνα όλα αυτά, όπως με αφέλεια ισχυρίζονται κάποιοι. Είναι, πολύ απλά, η δυνατότητα όχι η δική μου αλλά του νησιού να έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Θεωρώ αδιανόητο να χρειαζόμαστε μέρες για να βρούμε ένα γ.γ. υπουργείου, ανεξαρτήτως, κυβέρνησης. Με την Κω δεν θα παίζει κανένας!

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

7. Δεν θα είμαι υποψήφιος στην Κω και κάτοικος Αθηνών! Ο φίλος που λέγεται «καρφί», βάζει ένα ουσιαστικό θέμα. Λέει, τι γίνεται, παίζεις στα σίγουρα; Εγώ θέλω τον υποψήφιο στην Κω, βγει δε βγει. Σωστός! Εδώ, ομολογώ, ότι βρίσκεται ένα από τα μεγάλα ελλείμματά μου αλλά και η αποστομωτική απάντηση στους συκοφάντες μου. Αν ήμουν ένας άχρηστος άνεργος που τον έδιωξε το ΠΑΣΟΚ και δεν έχει στον ήλιο μοίρα, θα μου ήταν πολύ εύκολο (και ευχάριστο) να εγκατασταθώ στο νησί από τώρα! Αν το θέλω;
Όσο τίποτα άλλο! Αλλά δεν είμαι άνεργος! Και δεν είμαι εισοδηματίας ή λαμόγιο που έχει φάει και δεν ξέρει τι έχει. Δεν μπορώ λοιπόν να αυτοκτονήσω επαγγελματικά! Λέω όμως κάτι. Είμαι τόσο παλαβός με την Κω και πιστεύω τόσο πολύ σε αυτό που πάω να κάνω, που δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα τινάξω όλα στον αέρα! Αν και σε αυτή τη ζωή δεν είμαι μόνος μου!
ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ της ΚΩ
 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...