Δ. Κρητικός προς Α. Καμπουράκη: «η κατάσταση με τα απορρίμματα είναι εκτός ελέγχου, να συγκληθεί άμεσα το δ.σ Ρόδου»- Ποντίκια ...περιδιαβαίνουν στους κάδους!!!

Ρόδος 23/7/2021-Δελτίο τύπου

- Δ. Κρητικός προς Α. Καμπουράκη: «η κατάσταση με τα απορρίμματα είναι εκτός ελέγχου, να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου»

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Προς δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη

 

Κε δήμαρχε επειδή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί από τη συσσώρευση απορριμμάτων, τείνει να γίνει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απειλώντας τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών, ζητώ την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Τα πράγματα χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα και η εικόνα του νησιού που σταδιακά γεμίζει με όλο και περισσότερους επισκέπτες, είναι τραγική. Η αύξηση της θερμοκρασίας και οι συνθήκες καύσωνα επιδεινώνουν την κατάσταση, σε ένα νησί που καταβάλλει προσπάθειες να διαφημιστεί και να προσελκύσει τουρίστες.

Δυστυχώς όμως οι επισκέπτες μας αντί να αντικρίσουν μία Ρόδο που… λάμπει όπως είναι το σύνθημα σας κ. δήμαρχε, έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες μικρές χωματερές σε όλο το νησί, εικόνες που γυρνούν την κοσμοπολίτικη Ρόδο δεκαετίες πριν. Μάλιστα γερμανοί τουρίστες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους στην πατρίδα τους δημοσιοποίησαν επιστολές διαμαρτυρίας για την κατάσταση με τα απορρίμματα στο νησί μας.

Αδέσποτα ζώα και τρωκτικά διασπείρουν τα σκουπίδια που συσσωρεύονται έξω από τους κάδους και η δυσοσμία πνίγει την πόλη και τα χωριά μας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το νησί μας δεν εκπέμπει καμία πλέον λάμψη με τόσους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους!

Έχετε περιδιαβεί τους δρόμους και τις πλατείες να δείτε την εικόνα που παρουσιάζει το νησί; Και αν ναι σας ικανοποιεί αυτό που βλέπετε; Αυτό είναι το όραμά σας για τη Ρόδο; Αυτή είναι η λάμψη που υποσχεθήκατε;

Η προσωρινή λύση των 90 ημέρων που προτείνατε και εφαρμόζεται σήμερα όπως σας το είχαμε επισημάνει δεν αποδίδει και αναμένεται να επιδεινωθεί με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο άμεσο μέλλον.

Επιπροσθέτως και ο ΧΥΤΑ νότιας Ρόδου δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να μεταφέρονται στον ήδη προβληματικό ΧΥΤΑ του βορείου τμήματος μαζί με τα ανακυκλώσιμα αφού και το ΚΔΑΥ είναι εκτός λειτουργίας.

 

Ως επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» αλλά και ως γιατρός δέχομαι συνεχώς έντονα παράπονα από πολίτες που ζητούν λύση στο πρόβλημα, προτού η κατάσταση φτάσει εντελώς εκτός ελέγχου.

Επιτέλους ακούστε και κυρίως σεβαστείτε τους δημότες σας που κατοικούν και εργάζονται σε αυτό το νησί αλλά και τους επισκέπτες του και ασχοληθείτε με το θέμα ουσιαστικά, συγκαλώντας το δημοτικό συμβούλιο ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ πλέον, (εάν υπάρχουν ανεμβολίαστοι δημοτικοί σύμβουλοι να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη), προκειμένου οι παρατάξεις του να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

 

 

Δημήτρης Γ. Κρητικός

Πνευμονολόγος

Επικεφαλής παράταξης «Ρόδος Αξιών»

Πρώην δήμαρχος Καμείρου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
To κείμενο που ακολουθεί, εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν την Σύμη στην Επανάσταση του 1821...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...