Δ. Κρεμαστινός απο τη Ρόδο: Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το κοινωνικό κράτος και μπορεί να το εγγυηθεί ξανά

Ενθουσιώδης ήταν η προσέλευση του κοινού στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγή Δημήτρη Κρεμαστινού. Το υπερπλήρες Κινηματοθέατρο "Ρόδον" χειροκρότησε θερμά την ομιλία του Δημήτρη Κρεμαστινού, αφού πρώτα παρακολούθησε με συγκίνηση βίντεο με απόσπασμα ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και βίντεο με χαιρετισμό - κάλεσμα που απεύθυνε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης

Τον Καθηγητή Κρεμαστινό προλόγισε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Γλυνός. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκομένους η φοιτήτρια Μηχανικός Κατερίνα Μεγαλούδη που ευχαρίστησε δημόσια τον Δημήτρη Κρεμαστινό για την σχέση επικοινωνίας που έχει αναπτύξει με τις νέες και τους νέους της Δωδεκανήσου τους οποίους συναντά συχνά για να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν. Είπε χαρακτηριστικά: "Είναι σημαντικό για εμάς να βλέπουμε ότι ένας πολιτικός μας αντιμετωπίζει ως αντάξιους συνομιλητές του και δίνει επιτέλους στα λεγόμενα μας τη σημασία που αποζητούμε. Οι πολιτικοί σήμερα δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια αντιμετώπιση."

Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός Α' βάθμιας εκπαίδευσης, Κατερίνα Διακογεωργίου.

 

Η ομιλία του Δημήτρη Κρεμαστινού ήταν η εξής:

 

"Αγαπητές μου συμπατριώτισσες, αγαπητοί μου συμπατριώτες,

 

Έρχομαι σήμερα στη Ρόδο αφού ολοκλήρωσα όλη την περιοδεία μου στα νησιά μας, με τελευταίο το Καστελόριζο.

Παντού κοινό αίτημα ήταν η καλύτερη Υγεία. Με γιατρούς γενικής ιατρικής και με παρουσία Καθηγητών στα νησιά με τη λειτουργία της τηλεϊατρικής 3ης γενιάς.

Παντού αίτημα ήταν το ακτινοθεραπευτικό να λειτουργήσει σύντομα για να μην αναζητούν οι άρρωστοι μια θέση σε όλη την Ελλάδα.

Παντού αίτημα ήταν οι καλύτερες οικονομικές συνθήκες στα νησιά με δραματική ελάττωση της φορολογίας και επάνοδο στο παλιό καθεστώς του ΦΠΑ.

Παντού αίτημα ήταν να μεταφερθούν τα hotspots από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Παντού αίτημα ήταν να σταματήσει η μετανάστευση των κατοίκων προς την ενδοχώρα και το εξωτερικό. 

Αυτά εμείς έχουμε υποστηρίξει με σειρά ερωτήσεων στη Βουλή και δεσμεύομαι ότι αυτά ακριβώς θα αποτελέσουν τα προαπαιτούμενα για όποιο κόμμα ζητήσει τη συνεργασία μαζί μας.

 

Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα νέο κόμμα.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν δημιουργήθηκε για να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ .

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Δημιουργήθηκε για να δώσει τη δυνατότητα στα μικρά κόμματα που προήλθαν από το ΠΑΣΟΚ να επανέλθουν.

Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι και παραμένει ο πυρήνας της Αλλαγής. «Εδώ και τώρα ήρθε η ώρα της Αλλαγής» έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981.

Οι αρχές του ΠΑΣΟΚ είναι οι ίδιες με τις αρχές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, προσαρμοσμένες βέβαια στο 2019.

Είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης. Είναι το κόμμα των μη προνομιούχων.

  •  
  •  
  •  

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έδωσε στον Έλληνα τους υψηλότερους μισθούς και συντάξεις από την εποχή του Καποδίστρια.

Είναι, τελικά, το κόμμα της οικονομικής ανατροπής, της αναδιανομής των εισοδημάτων υπερ των οικονομικά αδυνάτων. Με το ΠΑΣΟΚ ο φτωχός Έλληνας αισθάνθηκε υπερήφανος και ενεργός πολιτικά πολίτης.

 

Όμως, ήρθε η οικονομική κρίση. Εάν η κρίση και η χρεοκοπία γινόταν το 2004, τότε θα σας έλεγα ότι υπεύθυνο είναι αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ. Όμως η χρεοκοπία έγινε το 2009 με κυβέρνηση επί 5 χρόνια τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Τον Κώστα Καραμανλή που διαβεβαίωνε τους Ευρωπαίους, τον Γιούνκερ, ότι το έλλειμμα ήταν περίπου στο 5% ενώ το πραγματικό έλλειμμα ήταν 15%. Ήταν τριπλάσιο. Ήταν αυτό που μας οδήγησε στο ΔΝΤ.

Τον Κώστα Καραμανλή που διαβεβαίωνε ότι  οι τράπεζες είναι απόρθητες ενώ για να υπάρχουν όπως υπάρχουν σήμερα ήταν ανάγκη να ανακεφαλαιοποιηθούν 3 φορές!

Να πληρώσουν δηλαδή με δισεκατομμύρια οι Έλληνες πολίτες τις τράπεζες. Τις τράπεζες που σήμερα δεν μπορούν να δώσουν ένα μικρό δάνειο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και χωρίς δανειοδότηση, με capital controls καμία χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε Ανάπτυξη. Δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις. Δεν έρχονται οι επενδυτές.

Εμείς στηρίζουμε την πολιτική της Ανάπτυξης και των επνδύσεων. Αλλά με διαφάνεια. Όχι στον νεοφιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι μόνο θα αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Όχι στην πολιτική της ελεημοσύνης των επιδομάτων.

 

Τότε, το 2010, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εθνική ευθύνη να βγάλει τη Χώρα από την κρίση. Γιατί αρνήθηκαν να βάλουν πλάτη τα άλλα κόμματα και ιδιαιτέρως η Νέα Δημοκρατία η οποία ήταν ο ουσιαστικός αυτουργός της χρεοκοπίας.

Ο κ. Σαμαράς διέγραψε την κυρία Μπακογιάννη που εστήριξε τότε με την ψήφο της το 1ο μνημόνιο. Και με έναν απίστευτο λαϊκισμό, με υποσχέσεις, Ζάππειο 1 - Ζάππειο 2 - Ζάππειο 3, ότι ως δια μαγείας θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, έφερε το 2ο μνημόνιο που σαφώς δεν θα χρειαζόταν εάν εφαρμοζόταν το 1ο.

 

Δυστυχώς όμως η κατάσταση αυτή χειροτέρεψε.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα υποσχέθηκε ότι αυτός θα σταματήσει τα μνημόνια και θα φέρει τη χώρα στην ομαλότητα. Αυτός υποτίθεται θα καταργούσε όλους τους μνημονιακούς νόμους για να φέρει τελικά το 3ο μνημόνιο που ήταν χειρότερο από το 2ο του κ. Σαμαρά,

  •  
  •  
  •  
  •  

 

Γενικά το πολιτικό σύστημα στην κρίση αυτή συμπεριφέρθηκε όπως «αι μωραί παρθέναι» της παραβολής του Ευαγγελίου:

Ο μεν Σαμαράς μπροστά στη Μέρκελ δήλωσε «Ουδείς αναμάρτητος» ο δε Τσίπρας δήλωσε μέσα στην ελληνική Βουλή ότι «αυταπατήθηκε». Δηλαδή, με απλά λόγια, ότι πίστεψε τον κ. Βαρουφάκη που ισχυριζόταν ότι οι δανειστές θα υποκύψουν και θα μας χαρίσουν το χρέος. Έτσι αναγκάστηκε ο ίδιος να κάνει το «Όχι» του δημοψηφίσματος «Ναι» και να υπογράψει το 3ο μνημόνιο ανοίγοντας το δρόμο για το 4ο μνημόνιο που επίσης ο κ. Τσίπρας έφερε και το οποίο ισχύει μέχρι το 2060.

 

Εμείς δεν θα τα ανεχθούμε όλα αυτά. Δεν θα στηρίξουμε καμία κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει το Υπερταμείο και δεν θα επαναφέρει την ελληνική περιουσία στους Έλληνες.

 

Η εξωτερική πολιτική της Χώρας δόγμα της θα έχει το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» του Ανδρέα Παπανδρέου. Θέλουμε να διασφαλίσουμε την Ειρήνη, πιέζοντας τους Ευρωπαίους να στηρίξουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο την ΑΟΖ που ανήκει στους Έλληνες και όχι να μας λένε «βρείτε τα με την Τουρκία». Εάν η Ελλάδα είναι Ευρώπη και ανήκει στην Ευρώπη, τότε τα προβλήματά της είναι ευρωπαϊκά. Ο εξοπλισμοί πρέπει να σταματήσουν εκατέρωθεν. Η Ελλάδα πήρε τους πυραύλους SS300 και τους έχει αποθηκεύσει στην Κρήτη. Το ίδιο ζητούν οι Αμερικανοί να πράξει και η Τουρκία με τους SS400. Πουλούν στους Τούρκους τα αεροπλάνα F35 που είναι αόρατα από τα ραντάρ για να πουλήσουν αύριο σε μας ραντάρ που θα ανιχνεύουν τα F35. Αυτή είναι δυστυχώς η πολιτική των μεγάλων εταιριών που έχουν επιβάλει στους δυστυχείς λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Δηλαδή να τους αφαιμάσσουν οικονομικά και να διατηρούν μια διαρκή ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

 

Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε  την πολιτική της Ειρήνης του Ατατούρκ και του Ελευθερίου Βενιζέλου η οποία διασφάλισε την ειρήνη στην περιοχή μας για 3 δεκαετίες.

Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου τις οποίες υποσχόμεθα ότι θα κρατήσουμε αναλλοίωτες."

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...