Δ. Κουτσούμπας: Η «νέα Ελλάδα» της ΝΔ ισοδυναμεί με ζωή δίχως δικαιώματα

‘’Η «νέα Ελλάδα» της ΝΔ δεν απαιτεί και πολύ φαντασία… περιγράφεται με τις στρατιές των ανέργων που θα παραμείνουν ουσιαστικά άνεργοι, ακόμα κι αν δουλεύουν μερικές ώρες τη βδομάδα, περιγράφεται από τους ανταγωνιστικούς μισθούς πείνας, στα πρότυπα των βαλκανικών χωρών, από τα λουκέτα των αυτοαπασχολούμενων που δεν έχουν ούτε ασφάλιση, από το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών, τη ζωή χωρίς δικαιώματα των παιδιών...’’τόνισε στη χθεσινή του ομιλία σε συγκέντρωση στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

‘’Όλα αυτά που ζούμε’’ πρόσθεσε ‘’είναι συνέπεια του μεγαλύτερου μνημονίου που είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισαν όλα τα ελληνικά κόμματα πλην του ΚΚΕ‘’ συμπληρώνοντας ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εγγυάται συνεπή αντίσταση στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης… η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για υποστήριξη της Χρυσής Αυγής από τους μηχανισμούς του συστήματος.. ’’Η Χρυσή Αυγή’’ σημείωσε χαρακτηριστικά αποτελείται από τσιράκια του συστήματος..’’ χρεώνοντας ευθύνες και στο ΣΥΡΙΖΑ επειδή όπως είπε με την στάση και τον καιροσκοπισμό του για σκευωρίες και αθώους στην ουσία βγάζει λάδι την ναζιστική οργάνωση.

‘’Η «νέα Ελλάδα» της ΝΔ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την  δήθεν «άλλη Ελλάδα» του Τσίπρα, την καπιταλιστική Ελλάδα, που η κερδοφορία του κεφαλαίου ανακάμπτει’’ υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΚΚΕ εκτιμώντας ότι η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, δεν θα ανακάμψουν, θα συνεχίσουν να υποφέρουν, γιατί θα σφίγγει κάθε τόσο η θηλιά του χρέους, που και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται. Η παραγωγική δήθεν ανασυγκρότηση και οι υγιείς δήθεν επιχειρηματίες του ΣΥΡΙΖΑ, στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων θα πατήσουν, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.  

Ο κ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε επίσης στα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι αποδοχές των οποίων έχουν μειωθεί ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι συνθήκες εργασίας.

‘’Οι εργαζόμενοι της Ρόδου‘’ τόνισε ‘’που απασχολούνται στην «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, μπορούν να πουν ποιος κερδίζει και ποιος χάνει και τι περιμένουν να αλλάξει; Τι περιμένουν οι περίπου 23.000 εργαζόμενοι στη Ρόδο που δουλεύουν στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό, συνολικά στον κλάδο του τουρισμού;

Τι περιμένουν να αλλάξει από τις πολύ δύσκολες συνθήκες δουλειάς τους…. όταν κυριαρχεί η «ατομική συμφωνία, οι ατομικές συμβάσεις, η δουλειά χωρίς ρεπό, αλλά αμοιβή για πενθήμερο; Όταν στον επισιτισμό δεν υπάρχει σύμβαση… ’’υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στο τραγικό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων από τις πλημμύρες, πέρσι το καλοκαίρι, στις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά και άλλα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών, καθώς και στην αποψίλωση των Δασονομείων Καρπάθου Καλύμνου Κω.

Απόσπασμα από την κάλυψη της ομιλίας του Δημ. Κουτσουμπα στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

ertopen.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...