Δ. Γάκης προς Ε.Κ.Ρ για προσλήψεις στη ΔΕΗ: Ο μέχρι τώρα αγώνας ήταν από κάποιους ένας ενορχηστρωμένος αποπροσανατολισμός και κάποιοι άλλοι αποδείχθηκαν αφελείς ακόλουθοι...

Ανοιχτή επιστολή 

προς τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου 

κύριο Παναγιώτη Εγγλέζο.

                                                                       Ρόδος  7-9-21

Φίλε Πρόεδρε με δύο άρθρα μου στις 10-4-21 και στις 7-7-21 στα τοπικά ΜΜΕ είχα επισημάνει ότι για την μη εφαρμογή της εντοπιότητας  στις προσλήψεις της ΔΕΗ πρέπει να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί όπου πραγματικά ανήκουν. Και οι ευθύνες είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία με το νόμο 4643 / 2019 που ψήφισε κατήργησε την υπουργική απόφαση 3221/21-4- 2016 των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτη και Κουρουμπλή η οποία προέβλεπε για τις προσλήψεις της ΔΕΗ ξεχωριστή λίστα εντοπιότητας και αφού αυτή η λίστα εξαντληθεί τότε εφαρμόζεται η γενική λίστα προσλήψεων. Η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης συνεχίζει να εφαρμόζεται από τη ΔΕΗ και σήμερα για προσλήψεις ορισμένου χρόνου. 

Η Νέα Δημοκρατία δηλαδή κατήργησε την δυνατότητα να εφαρμόζεται η ξεχωριστή λίστα στις προσλήψεις αορίστου χρόνου. Επομένως το πρόβλημα δεν είναι στην Δ.Ε.Η. και στον πρόεδρο της, ο οποίος δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά στην κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση ακόμα κι αν ο πρόεδρος της Δ.Ε.Η. το πρότεινε, το ΑΣΕΠ θα το απέρριπτε γιατί δεν είναι νόμιμο. 

Προς τα εκεί πρέπει να στοχεύσουμε για να ανατρέψουμε αν θέλουμε τη δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Και αυτό βέβαια θα γίνει μόνο με νομοθετική παρέμβαση στον ανωτέρω νόμο και βέβαια με την τεκμηρίωση της εφαρμογής της νησιωτικότητας που είναι υποχρεωμένη κάθε κυβέρνηση από το Σύνταγμα να εφαρμόζει.  Προτείνω λοιπόν στη σημερινή συνάντηση σας να επανακαθορίσετε τον στόχο του αγώνα με την δέσμευση των βουλευτών και την πίεση των φορέων προς την κυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρξει τροπολογία με την αιτιολογία πάντα της εφαρμογής του άρθρου 102 του Συντάγματος για την εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας και να προβλεφθεί ειδικά για τα νησιά η δυνατότητα οι προσλήψεις, μόνιμες και  αορίστου χρόνου, να γίνονται με τον παλιό τρόπο, με την εφαρμογή δηλαδή της κοινής υπουργικής απόφασης του ΣυΡιζΑ και στις προσλήψεις αορίστου χρόνου. Η μοριοδότηση είναι η χάντρα προς τους "ιθαγενείς". 
Είχα επισημάνει και τότε ότι θα πρέπει το Εργατικό Κέντρο να μπει μπροστάρης στο συντονισμό όλων των δυνάμεων για την ανατροπή του νόμου της νέας Δημοκρατίας και την επαναφορά σε ισχύ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών του ΣυΡιζΑ. 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε έχω την εντύπωση πως ο μέχρι τώρα αγώνας ήταν από κάποιους ένας ενορχηστρωμένος αποπροσανατολισμός και κάποιοι άλλοι αποδείχθηκαν αφελής ακόλουθοι.

 

Η επαναφορά της εντοπιότητας απαιτεί συστράτευση συντονισμό και αγωνιστικότητα. Αν αυτό δε γίνει τότε θα κλαίμε πάνω από το "χυμένο γάλα" σαν τις "μωρές παρθένες". 

 

Δημήτρης Γάκης  

Πρωην Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...