Δύο χρόνια φυλακή στον ιερέα που κτυπούσε την ανήλικη κόρη του!

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, σε ιερέα που κρίθηκε ένοχος για την τέλεση του αδικήματος της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση. Ο ιερέας καταδικάστηκε ερήμην, αφού κατά τα όσα προέκυψαν στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, ξυλοκοπούσε επί χρόνια την ανήλικη κόρη του(!)
 
Της Άννας Σαρρή
 
«Αφού με χτυπούσε μου έλεγε :“ευτυχώς που δεν σε σκότωσα”», αποκάλυψε η νεαρή κοπέλα – θύμα του ίδιου της του πατέρα, στο πλαίσιο της κατάθεσής της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου. «Με χτυπούσε χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν του είχα κάνει κάτι. […] Συνέχισε να με χτυπάει και αφότου έκανα καταγγελία. Μάλιστα, αρκετές φορές ζητούσα βοήθεια από τους αστυνομικούς», πρόσθεσε το νεαρό κορίτσι που κατάφερε να βρει τη δύναμη να σταθεί όρθια στην αίθουσα του δικαστηρίου προκειμένου να τιμωρηθεί ο άνθρωπος που την έκανε να βιώσει εφιαλτικές στιγμές. Ο ιεράς κρίθηκε ένοχος, διότι κατά τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο, σε χωριο της ανατολικής πλευράς κατά τη χρονική διάρκεια των ετών 2008 και 2009, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος που τιμωρείται από το Νόμο με πρόσκαιρες στερητική της ελευθερίας ποινή[…], με πρόθεση, προξένησε σε μέλος της οικογένειάς του (κόρη του) σωματικές βλάβες, κατά την έννοια του άρθρου 308 παράγραφος 1 εδάφιο α’ του Ποινικού Κώδικα. Συγκεκριμένα [...] με πρόθεση χτύπησε επανειλημμένως με τα χέρια του την ανήλικη τότε κόρη του, ηλικίας 15 ετών, καταφέροντας δύο φορές μπουνιές και μία φορά χαστούκια. Το 15χρονο κορίτσι δέχθηκε χτυπήματα ακόμη και με το καλώδιο του τηλεφώνου…!
Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από τους δικαστές που συνέθεταν το προεδρείο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί ως η ποινή που βαρύνει τον κατηγορούμενο από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Πέτρο Πρέκα.
Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος Κανδιούλα Πολυχρόνη, στην οποία και ανατέθηκε μέσω εφαρμογής προγράμματος της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Νομική βοήθεια για τους νέους».
ΠΗΓΗ: Πρόοδος

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...