Δωρεάν στάθμευση στην Ακαντιά και δωρεάν μεταφορά προς τη Μεσαιωνική πόλη και εντός αυτής!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΡΟΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Δωρεάν στάθμευση στην Ακαντιά και δωρεάν μεταφορά προς τη Μεσαιωνική πόλη και εντός αυτής!

 

Ξεκινά αύριο, 9η Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη, η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης εργαζομένων, επιχειρηματιών και επισκεπτών σε διαμορφωμένο χώρο στο λιμάνι της Ακαντιάς και η δωρεάν μεταφορά αυτών από και προς τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη και τη συνεργασία του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, του Προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτριου Παρασκευά και των εργαζομένων, καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλη Παπαοικονόμου, η παρεχόμενη υπηρεσία αναβαθμίζεται για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών, ΑμΕΑ και ευπαθών ομάδων.

Ο Δήμος Ρόδου (Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων) και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ», υπογράφουν Προγραμματική Σύμβαση, στην οποία καθορίζεται το πλαίσιο συνεργασίας τους σε ότι αφορά στην εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου με ηλεκτροκίνητα οχήματα εντός της Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου. Η σύμβαση, υπογράφεται με σκοπό: α) την εξυπηρέτηση κατοίκων, δραστηριοποιούντων, επισκεπτών, ΑμεΑ και ευπαθών ομάδων της Μεσαιωνικής πόλης, β) την προστασία του Μνημείου και γ) την αρτιότερη προβολή διεθνώς και παγκοσμίως της Ρόδου, μέσω της εκτέλεσης δωρεάν συγκοινωνιακού έργου με

ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα εκτελούν προκαθορισμένες διαδρομές εντός της Μεσαιωνικής πόλης, τις οποίες δεν μπορούν να εκτελέσουν άλλα συγκοινωνιακά μέσα.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης, αποτελεί η συνεργασία του Δήμου Ρόδου και της «Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ», για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου σε προκαθορισμένες διαδρομές, ώρες και ημέρες εντός της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου από την 9η Μαΐου 2023 και έως την περαίωση του προβλεπόμενου έργου.

Η διαδρομή του mini bus που θα εκτελεί τη δωρεάν μεταφορά από το λιμάνι της Ακαντιάς έως και τη Μεσαιωνική πόλη, θα εκτελείται ανά 20’ από την 7η πρωινή έως και τη 1 μετά τα μεσάνυκτα και συγκεκριμένα: 07.00, 07.20, 07.40, 08.00, 08.20 και ακολούθως. Η διαδρομή θα είναι κυκλική και θα έχει αφετηρία το χώρο στάθμευσης που διαμορφώθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς. Θα κινείται μέχρι την πλατεία Σύμης και θα επιστρέφει στο χώρο στάθμευσης. Οι στάσεις επιβίβασης - αποβίβασης θα είναι:

-Στο λιμάνι της Ακαντιάς (έμπροσθεν χώρου στάθμευσης),

-Στην είσοδο και απέναντι από τη Μεσαιωνική Τάφρο,

-Στην είσοδο κα απέναντι από τη Θαλασσινή Πύλη (Κολώνα) και

-Στην πλατεία Σύμης.

Οι διαδρομές των ηλεκτροκίνητων που θα εκτελούν δωρεάν μεταφορά εντός της Μεσαιωνικής πόλη, θα εκτελούνται ανά 20’ από την 7η πρωινή έως και τη 1 μετά τα μεσάνυκτα και συγκεκριμένα: 07.00, 07.20, 07.40, 08.00, 08.20, 08.40, 09.00 και ακολούθως. Οι διαδρομές, θα είναι οι κάτωθι:

Διαδρομή 1 (κυκλική)

Με αφετηρία την πλατεία Σύμης και μέσω της πλ. Μουσείου ακολουθώντας την οδό Ιπποτών και την οδό Ορφέως, μέχρι την πύλη Ντ’ Αμπουάζ. Οδό Σωκράτους, πλατεία Ιπποκράτους αριστερά, οδός Ερμού, αριστερά προς την πλατεία Μουσείου και τερματισμό στην πλατεία Σύμης.

Διαδρομή 2 (κυκλική)

Με αφετηρία στην πύλη Αγ. Αθανασίου, μέσω τον οδών Ιπποδάμου, Σωκράτους, δεξιά στην Πλάτωνος, διασχίζοντας τη Σοφοκλέους, δεξιά στην Ομήρου και τερματισμό στην πλατεία Σύμης. Με την ολοκλήρωση μιας διαδρομής η επόμενη που θα ακολουθήσει, θα στρίψει από τη

Σωκράτους στην Αγίου Φανουρίου και θα καταλήξει στην πύλη Αγ. Αθανασίου. Οι διαδρομές θα εναλλάσσονται.

Διαδρομή 3 (κυκλική)

Με αφετηρία την πύλη Ακαντιάς και ακολουθώντας τις οδούς Εκάτωνος, Ειρήνης, Πυθαγόρα, Πλάτωνος, δεξιά στη Σωκράτους και διασχίζοντας την πλατεία Ιπποκράτους, ακολουθώντας την οδό Αριστοτέλους, δεξιά στη Θησέως και τερματισμό στην πύλη Ακαντιάς.

Στη διάθεσή των πολιτών, θα υπάρχει και ένα τέταρτο όχημα που θα σταθμεύει στην πλατεία Σύμης και θα εκτελεί δωρεάν έκτακτα δρομολόγια (επειγουσών αναγκών) κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπεύθυνο της Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ. στο υπηρεσιακό τηλέφωνο 6985113744. Για περαιτέρω πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και στο υπηρεσιακό τηλέφωνο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων 2241038077 (εσωτ.100).

Στη διάθεσή των πολιτών θα βρίσκονται επίσης ένα (1) ηλεκτροκίνητο όχημα τύπου γκολφ, για ΑΜΕΑ με ειδική κατασκευή για τη μεταφορά αναπηρικού καροτσιού και επιβατών και ένα (1) ηλεκτροκίνητο όχημα τύπου γκολφ, για έκτακτη ιατρική βοήθεια που να μπορεί να μεταφέρει 1+1 επιβάτη και ένα φορείο. Το όχημα θα χρησιμοποιείται μόνο από το ΕΚΑΒ όταν υπάρχει ανάγκη πρόσβασης σε σημεία που δεν μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Εσωτερική Διανομή:

1. Αυτοτελές Γραφείο Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη.

2. Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...