Δωδεκάνησα: Ισχυρή σύσταση για μη μετακινήσεις λόγω παγετού στους δρόμους - Πολλοί έχουν ανέβει στον Προφήτη Ηλία παρά τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων!!!!

 

Παρά τις προειδοποιήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων σε Ρόδο και λοιπά νησιά της Δωδεκανήσου λόγω της επερχόμενης "Ελπίδας" υπάρχουν αρκετοί όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως που ήδη έχουν ανέβει στον Προφήτη Ηλία της Ρόδου για να ...απολαύσουν το θέαμα του χιονιού. Όπως ενημερωθήκαμε πριν απο λίγο η Εθελοντική Ομάδα της Σαλάκου ΕΘΟΜΑΚ, υπο τον Παναγιώτη Εγγλέζο κατεβάζουν τα αυτοκίνητα που ε΄χουν ανέβει στο Προφήτη Ηλία, είναι πάνω απο 30 ενώ εχει κλείσει και όλους τους δρόμους που μπορεί να βγαίνουν στον Προφήτη Ηλία. Προφανώς κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν βάλλει μυαλό και εκτός από τον κίνδυνο που βάζουν τους εαυτούς τους, θέτουν σε κίνδυνο και άλλους, όπως οι εθελοντές της Σαλάκου και όχι μόνο. Ο Δήμος Ρόδου όπως και η Περιφέρεια έχουν εκδώσει ανακοινώσεις για να μην μετακινούντια οι πολίτες λόγω ισχυρών καιρικών φαινομών αλλά ως φαίνεται κάποιοι δυστυχώς αδυνατούν να αντιληφθούν τους κινδύνους απο την "Ελπίδα"...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ισχυρή Σύσταση λόγω Παγετού

 

Με αφορμή τα νεότερα προγνωστικά μετεωρολογικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις, χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες λόγω των οποίων θα εκδηλωθούν φαινόμενα παγετού στο οδικό δίκτυο των νησιών της Δωδεκανήσου.

 

Παρακαλούνται οι χρήστες οδών:

  • Για  επαυξημένη προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων, ιδιαίτερα κατά την αιχμή των φαινομένων (βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες) όταν η ολισθηρότητα των οδών θα είναι αυξημένη.
  • Σε περίπτωση αναγκαίων μετακινήσεων, αυτές να γίνονται με περιορισμένη ταχύτητα, λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο εκδήλωσης ολισθηρότητας στο οδόστρωμα.
  • Να πειθαρχούν στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τη σήμανση και τις υποδείξεις των Αρχών.                                  

 

 

   Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

         Διεύθυνση Τεχνικών

        Έργων Δωδεκανήσου

 

 Νικόλαος Λυμπερόπουλος

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...