Δυο άνδρες και μία γυναίκα, νεκροί στο ναυάγιο της Σύμης - Το σκαφάκι ξεκίνησε από την Ντάτσα με 4.000 ευρώ το άτομο....

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την βύθιση λέμβου με δεκατρείς (13) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια νησίδας Νίμου, βόρεια ν. Σύμης.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ν/Γ), τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη και ένα (01) ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τη θάλασσα και από βραχώδη περιοχή ν. Νίμου συνολικά οκτώ (08) άτομα (07 άνδρες και 01 γυναίκα) από το Π.Λ.Σ. και το Ν/Γ, ενώ ανασύρθηκαν και τρία (03) άτομα (02 άνδρες και 01 γυναίκα) χωρίς τις αισθήσεις τους.

Όλοι οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στη ν. Σύμη, όπου ιατροί του Κ.Υ. Σύμης διαπίστωσαν τον θάνατο των τριών ατόμων που είχαν ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις τους, ενώ δύο (02) διασωθέντες μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη ν. Ρόδο και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Ρόδου, για ιατρικές εξετάσεις και περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Κατά δήλωση των αλλοδαπών επιβαινόντων είχαν ξεκινήσει βραδινές ώρες χθες από την περιοχή «ΝΤΑΤΣΑ» Τουρκίας με Τ/Χ πλαστικό σκάφος, συνολικά δώδεκα (12) άτομα και ένας (01) διακινητής, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) έκαστος, για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα και κατά την πλεύση τους το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την πτώση όλων στη θάλασσα και τη βύθιση του σκάφους.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Σύμης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντόπισε δύο (02) άτομα στην περιοχή Νημποριού ν. Σύμης, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν στο ανωτέρω σκάφος, ενώ ένας εξ' αυτών αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ οι σοροί πρόκειται να μεταφερθούν στη ν. Ρόδο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...