Δυναμική η παρουσία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου στη κινητοποίηση της Αθήνας για το επίδομα των ξενοδοχοϋπαλλήλων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αγώνας για την ανατροπή του Ν. 3986/11,
που καταργεί το Επίδομα Ανεργίας, συνεχίζεται.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Σεπτέμβρη 2013, η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων των τουριστικών περιοχών με τον Υφυπουργό Εργασίας, Β. Κεκέρογλου για το επίδομα ανεργίας.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας συμμετείχαν, ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, Χανίων και Χαλκιδικής, οι οποίοι μαζί με την Ομοσπονδία Ξεν/λων και τους Προέδρους των Μεγάλων Σωματείων των Ξεν/λων της χώρας συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εργασίας.
Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, Σ. Χατζησάββας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου, Θ. Σταμούλης ανέλυσαν τα προβλήματα που δημιουργούνται με την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων στην περιοχή μας και απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.
Ο Υφυπουργός Εργασίας αναγνώρισε μεν το δίκαιο του αιτήματος όντας γνώστης του θέματος όμως, όπως τόνισε, δεν είχε καμία εξουσιοδότηση, για να δεσμευθεί σχετικά με την επίλυσή του. Η μόνη διαβεβαίωση που έδωσε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων ήταν, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά την λύση αυτού του ζητήματος και τις επόμενες μέρες θα πάρει τις σχετικές αποφάσεις.
Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις του Υφυπουργού και ζήτησε να υπάρξει άμεση λύση του προβλήματος, διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας και θα ζητηθεί συνάντηση εκ νέου με τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος απουσίαζε από τη συνάντηση, αν και είχε έγκαιρα ενημερωθεί από την Ομοσπονδία Ξεν/λων.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αρκετών ξεν/λων, από διάφορες περιοχές της χώρας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ. και του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξεν/λων  Τ. Ψαρομπάς, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Καντής, ο Ταμίας Χ. Ανθούλας, καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου  του Ε.Κ.Ρ. Π. Εγγλέζος.
Καταγγέλλουμε το γεγονός της παρουσίας ισχυρής δύναμης της Αστυνομίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία δεν επέτρεψε  σε αρκετούς από τους Προέδρους των Σωματείων των Ξεν/λων να συμμετέχουν στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας.
Το Ε.Κ.Ρ. και το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου καλεί τους εργαζόμενους στον τουρισμό να είναι σε επιφυλακή, γιατί μόνο με αγώνες και δυναμικές κινητοποιήσεις μπορούμε να διεκδικήσουμε την επίλυση αυτού του προβλήματος.
Κάνουμε γνωστό σε κάθε κατεύθυνση ότι, αν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν έχει δοθεί λύση, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές σε συντονισμό με τα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα και την Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...