Δρομολογήθηκαν οριστικές λύσεις στο θέμα του εργοστασίου της ΔΕΗ και της λειτουργίας δομής πολιτικής προστασίας στη Ρόδο

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ     1 Οκτωβρίου 2013



MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: '' Δρομολογήθηκαν οριστικές λύσεις στο θέμα του εργοστασίου της ΔΕΗ και της λειτουργίας δομής πολιτικής προστασίας στη Ρόδο''

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού κλιμακίου και της διοίκησης της ΔΕΗ για το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου της επιχείρησης στη Ν. Ρόδο και των νομοθετικών ρυθμίσεων που θα προωθήσει ο κ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποδεικνύεται ότι όταν λειτουργούμε συλλογικά και συγκροτημένα, υπάρχει αποτέλεσμα.
Δρομολογήθηκαν οριστικές λύσεις σε προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, όπως η κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ, αλλά και σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, όπως η αναστολή λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που άφησε ανοχύρωτη τη Ρόδο.
Αυτή τη στιγμή, πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, για να ξεκινήσει το έργο και να ολοκληρωθεί μέσα σε 16 μήνες από την ημέρα έναρξής του.
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ, να εκδοθεί η άδεια κατασκευής και να υπάρξει άρση της απαγόρευσης εργασιών από την Πολεοδομία του Δήμου.
Οι πολίτες της Ρόδου έχουν ακούσει πολλές φορές για χρονοδιαγράμματα στο παρελθόν, αυτή τη φορά, όμως, η τήρησή του είναι υπόθεση όλων μας.
Θεωρώ ότι παράλληλα, πρέπει να τεθούν και μια σειρά ζητημάτων όπως:
- Η επανεξέταση από την πλευρά της ΔΕΗ, της εναλλακτικής λύσης που προτείνει ο Δήμος Ρόδου για το χώρο εγκατάστασης του νέου υποσταθμού της ΔΕΗ στην πόλη, είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πρέπει να επιλεγεί η λύση εγκατάστασης στις παρυφές της πόλης.
- Η επιτάχυνση εκπόνησης και ωρίμανσης των σχετικών μελετών για τη διασύνδεση των νησιών των Δωδεκανήσων με το ηπειρωτικό δίκτυο, μέσω υπόγειου καλωδίου. Μια και δεν προλάβαμε να ενταχθεί το έργο στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, πρέπει να το εντάξουμε στη νέα προγραμματική περίοδο.
- Η επαρκής συντήρηση του δικτύου στο νησί, για να μην αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα ανάλογο με αυτό της Σαντορίνης, αφού η ζήτηση, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, κινείται στο όριο.
Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου και για το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μιχελάκης, δεσμεύθηκε για να δώσει λύση, με την αποδοχή της σχετικής τροπολογίας, για τη δημιουργία δομής πολιτικής προστασίας στο νησί.
Διορθώνουμε μία στρέβλωση του Καλλικράτη που οδήγησε στην κατάργηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Μία στρέβλωση που κατέστησε τη Ρόδο ανοχύρωτη και μας ανάγκασε να πληρώσουμε βαρύ τίμημα στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού».
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...