Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ»
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014 η πρώτη μιας σειράς  δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης του ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη των τοπικών μονάδων κοινωνικής φροντίδας στη Ρόδο. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η συμβολή στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εξυπηρετούμενων, μέσω της πολύπλευρης στήριξης από τον τοπικό συλλογικό φορέα των μηχανικών.
Σε πρώτη φάση και δεδομένων των υφιστάμενων αναγκών, οργανώθηκε η συγκέντρωση απαραίτητου υλικού για τις ακόλουθες μονάδες:
•    Κέντρο παιδικής μέριμνας θηλέων Ρόδου.
•    Οίκος ευγηρίας Δωδεκανήσου,  ΄Χαραλάμπειο Γηροκομείο΄.
•    Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων παίδων Ρόδου, ΄Αγιος Ανδρέας΄.
•    Κέντρο αποθεραπείας φυσικής και κοινωνικής αποκατάστασης Ρόδου (ΚΑΦΚΑ ΚΟΛΥΜΠΙΩΝ).
Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες του σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και στους υπόλοιπους συμπολίτες μας που με χαμόγελο και ιδιαίτερα θετική διάθεση ανταποκρίθηκαν έμπρακτα την προσπάθεια  αυτή. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η ανταπόκριση  ήταν  εντυπωσιακή, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Θεωρούμε σημαντική, εκτός από τη συμβολή στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών των ιδρυμάτων, την καλλιέργεια  κουλτούρας προσφοράς σε όλους μας και της αντίληψης ότι αντικείμενα που είναι πιθανά άχρηστα για εμάς, αποτελούν «ανάγκη» για κάποιους δίπλα μας.

Κατά την  παράδοση του υλικού πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κο Πεταλά Σάββα και μέλη του  ΔΣ. Έλαβε χώρα εκτενής ενημέρωση για την λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα , καθώς επίσης και συζήτηση σχετικά με τους τομείς στους οποίους μπορεί να συνδράμει περαιτέρω το ΤΕΕ Δωδεκανήσου. Συμφωνήθηκε σε αρχική φάση να υπάρξει υποστήριξη σε θέματα   βελτίωσης των κτιριακών υποδομών, καθώς και  συστηματική  ενημέρωση των μελών του φορέα μας για δράσεις  εθελοντισμού που αφορούν το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων.
Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου  ανοιχτό πάντα στην τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να εφαρμόζει δράσεις με κοινωνικούς σκοπούς και να προωθεί με κάθε τρόπο την κοινωνική αλληλεγγύη.
Για τη ΔΕ του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου

Ιάκωβος Γρύλλης
Πρόεδρος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...