Δράσεις των δομών αστέγων του Δήμου Ρόδου στα πλαίσια του Προγράμματος EmfaSEAs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράσεις των δομών αστέγων του Δήμου Ρόδου στα  πλαίσια  του Προγράμματος EmfaSEAs

Οι Δομές Αστέγων  Δήμου Ρόδου, πραγματοποίησαν  μια σειρά δράσεων, σε συνεργασία με τηνΑΜΚΕ«EmfasisNon-Profit» στα  πλαίσια  του Προγράμματος EmfaSEAs, το οποίο υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς  Ι. Μαρτίνου  και με το Κέντρο  Πρόληψης  κατά των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της  Υγείας « ΔΙΟΔΟΣ ».

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίουστο θερινό Κινηματοθέατρο ¨Ρόδον¨, με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΡ και σε συνεργασία με τη «ΔΙΟΔΟ» προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «RooflessDreams»,σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Δανέζη. Η  είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και στο τέλος της προβολής ακολούθησεεποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου η «EMFASIS» υλοποίησεΒιωματικό Εργαστήριο Ανταλλαγής Εμπειριών,στο οποίο συμμετείχε όλο το  προσωπικό των Δομών Αστέγων, η Κοινωνική και Οικονομική  Υπηρεσία του ΔΟΠ, η Κοινωνικής Λειτουργός της «Δομής Παροχής Συσσιτίου», το επιστημονικό προσωπικό της «ΔΙΟΔΟΥ» και η Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για αστέγους». Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου υπήρξε ανταλλαγή εμπειριών, μεθόδων, τεχνικών αλλά και προβληματισμών- προκλήσεων που σχετίζονται με τις ευάλωτες ομάδες στόχου  (τη διαχείριση και την προσέγγιση τους).

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ΒάρδιαΠεδίου SocialStreetwork με τη συμμετοχή της επιστημονικής ομάδας των Δομών Αστέγων και της EMFASIS.  Σκοπόςτου SocialStreetwork, είναι η αδιάλειπτη υποστήριξη των αστέγων,παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης, πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας και εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη.Τοποθεσία διεξαγωγής του Streetwork ήταν κεντρικά σημεία της πόλεως Ρόδου.

Επίσης την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, η EmfasisNon-Profit σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό  Κέντρο  Γυναικών Δήμου Ρόδου και με το EuropeDirectΝοτίου 

 

Αιγαίου, πραγματοποίησαντην δράση  ΄΄Μακαρονάδα της  Ισότητας΄΄  και τα γεύματα  που  παρασκευάστηκαν, μοιράστηκαν στο κοινό καθώς  και στους ωφελούμενους της  Δομής Αστέγων Δήμου Ρόδου.

Μέσα από αυτήν την σειρά δράσεων, οι κάτοικοι της Ρόδου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους  μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν έμπρακτα ευάλωτους συμπολίτες μας. Ένα  έργο που αφορά όλους μας σαν κοινωνία.

Ο Πρόεδρος  – Αντιδήμαρχος Δ.Ρ. κ. Γεώργιος-Ευθύμιος Τριάντος, τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και η Διεύθυνση του ΔΟΠ,εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες  στηνΑΜΚΕ«EmfasisNon-Profit»για την άριστη συνεργασία, τις πλούσιες εμπειρίες και την ενδυνάμωση του προσωπικού όλων των δομών που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις.

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...