ΔΝΤ: Ενέκρινε τη δόση αλλά θέλει να μας αλλάξει τα φώτα ! Ζητά την διατήρηση του χαρατσιού Βενιζέλου για δύο χρόνια και νέο ασφαλιστικό!!!

Ενέκρινε την εκταμίευση της  δόσης  προς την Ελλάδα, ύψους 3,4 δις.  ευρώ,   το ΔΝΤ, αλλά θέλει να μας αλλάξει τα…  φώτα, με παράταση για δύο ακόμη χρόνια για το περιβόητο χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό!    

Όπως αποκάλυψε στο  δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο κεντρικός σχολιαστής του και εκδότης της Real News Νίκος Χατζηνικολάου, στην έκθεσή του  ΔΝΤ εντοπίζεται δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δις ευρώ για το 2015 και 3 δις ευρώ για το 2016, το οποίο θα πρέπει να  καλυφθεί με τον τρόπο που προαναφέρθηκε αλλά και άλλα μέτρα. Μάλιστα προβλέπει κι άλλο χρηματοδοτικό κενό, τουλάχιστον 2 δις ευρώ για τη συνέχεια, αλλά με την παρατήρηση ότι μπορεί να καλυφθεί από την ΕΕ, η οποία όμως με την σειρά της  είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει επίσης νέα μέτρα!       

Αίσθηση προκαλεί επίσης ότι το ΔΝΤ αμφισβητεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει τα χρήματα από τις αγορές, καθώς υποστηρίζει ότι λόγω υψηλού επιτοκίου θα είναι μεγάλη η επιβάρυνση  και θα επιδεινώσει τη χρηματοοικονομική θέση της Ελλάδας.

Όπως πρόσθεσε ο Ν. Χατζηνικολάου, αυτή η έκθεση θα υποβληθεί προς την τρόικα, αλλά είναι πιθανό πλέον να ξεκινήσει νέος κύκλος τριβών ανάμεσα σε Λαγκάρντ και Μέρκελ.

Εντυπωσιακή πρόοδο της ελληνικής οικονομίας βλέπει το ΥΠΟΙΚ για το ΔΝΤ

Από την πλευρά του πάντως το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνει την  «τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία με την επίτευξη πλεονασμάτων που θέτουν τη βάση για επενδύσεις και ανάπτυξη».

Σύμφωνα ακόμη με το ΥΠΟΙΚ:

 «Το ΔΝΤ αναφέρει ότι η εξυγίανση στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακή για τα παγκόσμια δεδομένα και αντανακλά την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση το συντομότερο δυνατόν.

 Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των άλλων εταίρων αλλά και της Κυβέρνησης ότι το 2014  η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης (μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης) και σε αύξηση της απασχόλησης.

 Η έκθεση αναφέρει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια με την βοήθεια του σαφώς βελτιωμένου επενδυτικού κλίματος προς την Ελλάδα που επέτρεψε την πρόσφατη έξοδο στις αγορές και που θα οδηγήσει στην όλο και αυξανόμενη παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.  

 Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση αυτών των προβλέψεων είναι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

 Η έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα την ανάγκη να συνεχιστεί η απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών που έχει επιταχυνθεί από την Κυβέρνηση επειδή θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα προσελκύσει επενδύσεις, οδηγώντας στην δημιουργία πάνω από 100.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε χρόνο από το 2015 και μετά.

 Ταυτόχρονα, αναφέρει ρητά ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι σε καλό δρόμο και ο δημοσιονομικός στόχος του 2014 θα επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα, όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση.

 Τέλος, η έκθεση καλεί του Ευρωπαίους εταίρους τα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους για να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του».

star.gr

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...