Διπλής κατεύθυνσης απο το απόγευμα ο παραλιακός της Ρόδου

Παραδόθηκε σήμερα το απόγευμα προς χρήση  το δεσμευμένο ρεύμα κυκλοφορίας  της οδού Σαχτούρη όπου κατασκευάζεται ο ξύλινος πεζόδρομος από την θαλασσινή πύλη μέχρι τον Τουριστικό Λιμένα Ρόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του έργου έχει περαιωθεί το 60% του συμβατικού αντικειμένου και ήδη βρίσκεται αρκετά μπροστά από τις τμηματικές προθεσμίες του χρονοδιαγράμματος κατασκευή του. Έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση της κυρίας κατασκευής και η μεταλλική υποδομή  στην οποία προσεχώς θα τοποθετηθεί  το ξύλινο δάπεδο ενώ τμήμα του πεζόδρομου έχει θωρακισθεί με φυσικούς ογκόλιθους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στην πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία.
Απομένει πλέον η τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου, του φωτισμού και  της υποδομής αποχέτευσης όμβριων, πρόθεση της κατασκευάστριας εταιρίας είναι να ολοκληρώσει το έργο στα τέλη Μαρτίου  5 μήνες νωρίτερα από την συμβατική ημερομηνία (4-9-2014) περαίωσης.
Παρότι σήμερα καταργήθηκε η μονοδρόμηση της οδού Σαχτούρη, οι εργασίες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων θα συνεχισθούν με εντατικούς ρυθμούς, για το λόγο αυτό έχει μεταφερθεί η εργοταξιακή περίφραξη κατά 1 μέτρο από το νέο κράσπεδο για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και των συνεργείων που θα εργάζονται εντός του νέου πεζόδρομου. Έχει ληφθεί μέριμνα  για την φωτοσήμανση της περίφραξης και αναλάμποντες φανοί θα την οριοθετούν τις νυχτερινές ώρες.
Μέχρι να δοθεί ο πεζόδρομος σε χρήση, παρακαλούνται οι πεζοί για την δική τους ασφάλεια να εισέρχονται από την πύλη του Αγίου Παντελεήμονα στο ύψος της εισόδου του Τ.Λ. Ρόδου και δια μέσου της Παλιάς πόλης να κατευθύνονται προς στο κέντρο, επίσης οι οδηγοί μέχρι την περαίωση των εργασιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις νυκτερινές ώρες.
Ζητείται η κατανόηση όλων, ένα σημαντικό έργο για την πόλη και το νησί μας βρίσκεται πλήρη εξέλιξη και οδεύει προς την ολοκλήρωση του, λίγη υπομονή ακόμη και όλοι μας σε λίγο χρονικό διάστημα θα απολαμβάνουμε την πανέμορφη αυτή διαδρομή του παραλιακού μετώπου της Ρόδου.
Φίλιππος Φιλίππου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...