Δικογραφία σε βάρος πενταμελούς εγκληματικής ομάδας που έχει διαπράξει 15 κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Διακριβώθηκε η δράση πενταμελούς εγκληματικής ομάδας που πραγματοποιούσαν κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ρόδου

Εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις κλοπής σε κατοικίες και αποθηκευτικούς χώρους

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου διακριβώθηκε, στο πλαίσιο επισταμένης αστυνομικής έρευνας, η εγκληματική δράση ομάδας ημεδαπών οι οποίοι ενέχονται στη συστηματική διάπραξη κλοπών σε διάφορες περιοχές της Ρόδου κατά τον τρέχοντα μήνα.

Για τις περιπτώσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία πέντε νεαρών ημεδαπών ηλικίας από 15 έως 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας-συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, σε απόπειρα και τετελεσμένες, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση και ενεργώντας υπό την καθοδήγηση ενός εξ αυτών, με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, χρησιμοποιώντας ως μεταφορικά μέσα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Ρόδου (πόλη, Αφάντου, Παστίδα, Κολύμπια, Σορωνή, Μονόλιθο, Έμπωνα) όπου εντόπιζαν κατοικίες - αποθήκες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία ιδιοκτητών, αφαιρούσαν μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και τιμαλφή με στόχο τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστικότητας και τη συνδυαστική  αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπής τις οποίες διέπραξαν από τις αρχές τους έτους έως 23 Ιανουαρίου 2023..

Κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  Ρόδου, ενώ η διερεύνηση συνεχίζεται προκειμένου να εξετασθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...