Διημερίδα με θέμα: «Το Σχολείο που Προλαμβάνει» στη Ρόδο

Δελτίο τύπου-Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Διημερίδα με θέμα: «Το Σχολείο που Προλαμβάνει» που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού του ΥΠΑΙΘ και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο των σχετικών δράσεων και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.
Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, στις 5 και 6 Μαρτίου 2014. Στις εργασίες της έναρξης, που έλαβαν χώρα στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μέλαθρου, παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χατζηδιάκος, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δωδεκανήσου, εκπρόσωποι των βουλευτών Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κος Διακοσταματίου, ο δικαστικός επιμελητής ανηλίκων, κος Τσοποτός, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής, κος Γκουτζιαμάνης και τις παρακολούθησαν 250 εκπαιδευτικοί.
Στα βιωματικά εργαστήρια που ακολούθησαν  το απόγευμα της Τετάρτης στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου και το πρωί της Πέμπτης στο 5ο Γυμνάσιο συμμετείχαν 120 εκπαιδευτικοί, εθελοντικά και πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου τους.
Η διημερίδα εκπλήρωσε – κατά γενική ομολογία-  επιτυχώς τους στόχους της, που ήταν η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των διευθυντών και των συντονιστών δράσεων των σχολικών μονάδων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, ώστε να δράσουν ως πολλαπλασιαστές στην  εκπαιδευτική κοινότητα,  η οποία μέσα από ποικιλία δράσεων θα ενισχύσει τη συνεργασία και  την αυτοεκτίμηση των μαθητών.
Στο πλαίσιο των δράσεων της Διημερίδας, το Σάββατο 08-03-14, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση φορέων για την αξιοποίηση συνεργασιών και ανάπτυξη δικτύων στις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κατά την συνάντηση αποφασίστηκε η δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ορίστηκε 15μελής  Συντονιστική Γραμματεία.
Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίησή της διημερίδας και ειδικότερα:
Το Δ.Σ. του Μουσείου Νεοελληνικής τέχνης για την παραχώρηση της αίθουσας αλλά και τα Ζαχαροπλαστεία Στάνη και τον κο Κωνσταντίνο Αγαδάκη, εμπορικό αντιπρόσωπο του καφέ Tassimo,για τις ευγενικές χορηγίες τους.

Η υπεύθυνη παιδαγωγικής και επιστημονικής καθοδήγησης Β/θμιας εκπ/σης Ν.Αιγαίου

Καράκιζα Τσαμπίκα

Φωτογραφικό υλικό

Comments

Η διημερίδα ήταν σε μεγάλο βαθμό ενδιαφέρουσα. Ως εκπαιδευτικοί έχουμε πραγματικά ανάγκη τέτοιες ενέργειες. Ζητάμε να υπάρξει συνέχεια που να υπακούει σε ένα σχέδιο με αρχή μέση και τέλος.

Μια ένσταση σχετικά με τις φωτογραφίες του δελτίου τύπου. Ο κ. Χατζηδιακος βρέθηκε εκεί λόγω συγκυριών, από υποχρέωση ή από ιδιοτέλεια; Δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί μια φωτογραφία με τους εισηγητές;

Φωτογραφίες θα μπουν και άλλες. Απλά υπήρχε θέμα χρόνου όταν φτιάχτηκε το ποστ...Ηταν και μεγάλες και ανέβαιναν αργά...Θα επανορθώσουμε αμέσως!

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...