Διαψεύδουν οι ελληνικές αρχές και η εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου οτι υπάρχει κρούσμα κορονοιού στο πλοίο

Οι ελληνικές αρχές και η εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου που έχει έδρα την Ελβετία διαψεύδουν ότι στο πλοίο ανοιχτά του Πειραιά υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού. - Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε από την Γένοβα όπου υπήρξε υποψία για επιβάτη, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και το δείγμα ήταν αρνητικό σε κορωνοϊό. Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στην Ρόδο, καθώς δεν μπόρεσε να σταματήσει σε Κουσάντασι και Χάιφα, όπου υπάρχει απαγόρευση των αρχών για πλοία από την Ιταλία.  

Τώρα φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά. Επόμενος σταθμός είναι η Κέρκυρα και στο τέλος θα δέσει και πάλι στην Γένοβα. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: https://www.skai.gr/news/ygeia/den-yparxei-krousma-koronoiou-se-krouazieroploio-anoixta-tou-peiraia

Η ίδια η εταιρία του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Οι υγειονομικές Αρχές στην Αυστρία μας ενημέρωσαν πως επιβάτης αυστριακής εθνικότητας, που συμμετείχε στην κρουαζιέρα με το MSC Opera στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 17 ως τις 28 Φεβρουαρίου, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 3 Μαρτίου. Ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την αποβίβαση του στη Γένοβα της Ιταλίας.

Το Msc Opera είχε δέσει νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά, στην Ελλάδα και ενημερώσαμε τις ελληνικές Αρχές για το περιστατικό ζητώντας τους κατευθύνσεις. Την ίδια στιγμή, ζητήσαμε από τους επιβάτες, σαν προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν στο πλοίο ενώ αναμέναμε οδηγίες από τις τοπικές αρχές.


Μοιραστήκαμε με τις υγειονομικές Αρχές το πλήρες ιατρικό ιστορικό του πλοίου, καθώς και το ιατρικό και ταξιδιωτικό ιστορικό του Αυστριακού επιβάτη. Οι ελληνικές Αρχές Υγείας έδωσαν άδεια στο MSC Opera να αποπλεύσει κατά τις 13.00 από τον Πειραιά και να συνεχίσει το ταξίδι του, με επόμενο προγραμματισμένο σταθμό την Κέρκυρα. Δεν απαιτήθηκε κανένα άλλο επιπλέον υγειονομικό μέτρο και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης».
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...