Διαφωνία του ΠΑΣΟΚ για αποσπασματικές αλλαγές στον Καλλικράτη

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο θέμα των φημολογούμενων αλλαγών στον «Καλλικράτη» και ξεκαθαρίζει «προς πάσα κατεύθυνση» ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αποσπασματικές ρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης.

Πολύ περισσότερο, όπως αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις «που υποκρύπτουν μικροκομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και κάθε άλλο, παρά οδηγούν στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το διοικητικό, πολιτικό σύστημα της χώρας».

Για τις προωθούμενες αλλαγές από το υπουργείο Εσωτερικών, ενημέρωσε τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ενημέρωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην ΚΟ του Κινήματος, οι οποίες βρήκαν ανταπόκριση και στην ηγεσία του.

Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει ευθύς εξαρχής, όταν τέθηκε, κατά πρώτον, το θέμα.

Οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη τονίζουν, επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που διαχρονικά προώθησε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο διοικητικό και θεσμικό «χάρτη» της χώρας (αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, αυτοδιοικητικός κώδικας, οικονομικά της αυτοδιοίκησης, Καποδίστριας, Καλλικράτης, μεταφορά του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης από το επίπεδο του νομού στην αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση).

Υπενθυμίζουν, εξάλλου ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι το κόμμα που πρώτο εδώ και χρόνια έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με επίκεντρο το εκλογικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο, την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών, τη χρηματοδότηση κομμάτων- υποψηφίων και τον έλεγχο αυτών, την ψήφο των ομογενών καθώς, επίσης και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων της αυτοδιοίκησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

enikos.gr

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Μεγάλωσα μέσα στην αγάπη των ζώων και κυρίως των σκύλων, που υπήρξαν συντροφιά μου σε πολύ δύσκολα...
O γνωστός Ροδίτης ορθοπεδικός Μανώλης Σαρικάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Αρχή...
Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...