Διατροφικές συμβουλές για επίπεδη κοιλιά - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ-Η επιθυμία σας να αδυνατίσετε και να αποκτήσετε μία επίπεδη κοιλιά  είναι μία δυνατότητα που έχετε, η οποία επιζητά την υλοποίηση της. Σαφώς και υπάρχουν ορισμένες μικρές συμβουλές διατροφής οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε.  Αυτές είναι:


Αποφύγετε τροφές που σχετίζονται με την εναπόθεση λίπους στο σώμα σας όπως η άσπρη ζάχαρη, το αλκοόλ και οι επεξεργασμένες τροφές.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να καταναλώσει ένα ελεύθερο γεύμα όπως ζυμαρικά ή ένα κομμάτι γλυκό. Αν ακολουθείτε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, η περιστασιακή κατανάλωση παραπάνω θερμίδων κάνει τον οργανισμό σας να μεταβολίζει πιο γρήγορα.

Μην παραλείπετε το πρωινό. Καλό θα είναι να μην φεύγετε νηστικοί από το σπίτι το πρωί, προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως τα οποία συμβάλλουν στην απώλεια κοιλιακού λίπους και αν δεν προλαβαίνετε, πάρτε ένα φρούτο και λίγα καρύδια ή αμύγδαλα μαζί σας.

Μην τρώτε αργά το βράδυ. Αν μπορείτε, προτιμήστε το δείπνο σας να είναι περίπου 3 ώρες πριν κοιμηθείτε και καλό θα είναι να αποτελεί ένα  συνδυασμό πρωτεΐνης όπως κρέας, ψάρια ή όσπρια και σαλάτας.

Βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα το πράσινο τσάι καθώς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν το μεταβολισμό να κάψει λίπος αλλά και κατεχίνες που τονώνουν τον μεταβολισμό καθώς και αμινοξέα όπως η θειανίνη που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...