Διαρκής συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το νοσοκομείο παίδων <<Αγία Σοφία>>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Διαρκής συνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το νοσοκομείο παίδων <<Αγία Σοφία>>.
Επίσκεψη της Προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου Παίδων <<Αγία Σοφία>> κ. Αποστολά Ξένιας στο Παράρτημα ΑΜΕΑ «Αγ Ανδρέα» του ΚΚΠΠΝΑ.
Συμφωνία για μεταφορά ιατρικής και επιστημονικής τεχνογνωσίας στο ΚΚΠΠΝΑ από το νοσοκομείο Παίδων «Αγ Σοφία» μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου κ Πεταλά με τον Διοικητή κ Παπασάββα.

Στις αρχές Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών  <<Αγία Σοφία>> κ. Αποστολά Ξένιας στο Παράρτημα ΑΜΕΑ «Αγ Ανδρέα» του ΚΚΠΠΝΑ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στις προνοιακές δομές της Περιφέρειας και το Νοσοκομείο Παίδων  «Αγ Σοφία»  με στόχο την πραγματοποίηση νέων εισαγωγών ανηλίκων στο Παράρτημα του «Αγ Ανδρέα».
Ήδη πραγματοποιήθηκε μία εισαγωγή και έπονται νέες προκειμένου αφενός να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της χρόνιας διαμονής παιδιών σε νοσοκομεία και αφετέρου να πληρωθούν οι κενές κλίνες του παραρτήματος του «Αγ Ανδρέα» του ΚΚΠΠΝΑ.
Αναλυτικότερα η Κοινωνική λειτουργός κ Αποστολά συνοδευμένη από υπαλλήλους του ΚΚΠΠΝΑ και συγκεκριμένα τις  συναδέλφους της κκ Κοκκίνη Μαρία & Σαρικά Μαργαρίτα, την υπεύθυνη νοσηλευτικού κ Τσουφλίδου Άννα και την Προϊσταμένη του παραρτήματος του Αγ Ανδρέα κ Τενεκετζη Νατάσα ξεναγήθηκε στους χώρους του πλαισίου.
Κατά την παραμονή της στο παράρτημα ΑΜΕΑ παιδιών «Αγ Ανδρέας» η κ Αποστολά ενημερώθηκε διεξοδικά για τον τρόπο λειτουργίας και συζήτησε τρόπους για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ του ΚΚΠΝΑ με το νοσοκομείο παίδων <<Αγία Σοφία>>.
    Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις της κ Αποστολά με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ Πεταλά όπου αμφότεροι είχαν επικοινωνία με τον Παιδίατρο και Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” κ Γιώργο Αναστασιάδη ώστε να συνεχίσει να υπάρχει παράλληλη παρακολούθηση των νέων εισαγωγών. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε η διατήρηση της ενημέρωσης του Νοσοκομείου για την πορεία της υγείας της πρόσφατης εισαγωγής.
    Παράλληλα με πρωτοβουλία του κ Πεταλά πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων κ Παπασάββα. Κατά τη συζήτηση μετά από σχετική πρόταση του κ Πεταλά συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας ανάμεσα στο εξειδικευμένο νοσοκομείο Παίδων «Αγ Σοφία» και το ΚΚΠΠΝΑ.
Ειδικότερα συμφωνήθηκε να υπάρξει μεταφορά ιατρικής και επιστημονικής τεχνογνωσίας από το Νοσοκομείο «Αγ Σοφία» στο παράρτημα παίδων του « Αγ Ανδρέα» καθώς και βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΚΚΠΠΝΑ στους ανήλικους περιθαλπόμενους με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος του ΚΚΠΠΝΑ κ Πεταλάς ευχαρίστησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Παίδων» και συντοπίτη μας  κ Παπασάββα για την θετική ανταπόκριση του και συμφωνήθηκε η αποστολή και επίσημα του σχετικού αιτήματος για να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία.


Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

ΠΕΤΑΛΑΣ ΣΑΒΒΑΣ



                                           

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...