Διαμαρτυρία του Χαράλαμπου Κόκκινου για την απομάκρυνση απο τα γραφεία ΠΑΜ-ΠΣΕΑ εθελοντών και έμπειρων απόστρατων αξιωματικών στο Υπουργείο Εσωτερικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ•    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΜ-ΠΣΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ KAI ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.
•    ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΝΑ.

     Με επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος διαμαρτύρεται για την εντολή που έλαβε να απομακρυνθούν οι εθελοντές και έμπειροι απόστρατοι Αξιωματικοί από τα Γραφεία ΠΑΜ- ΠΣΕΑ και τη θέση τους  να αναλάβουν με παράλληλα καθήκοντα -οι ήδη επιβαρυμένοι με άλλες εργασίες - υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .

     Ο κ. Χ. Κόκκινος ζητά ανάκληση της απόφασης – εντολής αναδεικνύοντας με μια σειρά από επιχειρήματα την αναγκαία παρουσία των ανωτέρω στελεχών στα Γραφεία ΠΑΜ-ΠΣΕΑ.

    Επισημαίνουμε ότι στη θητεία της σημερινής Περιφερειακής Αρχής και με την αρμοδιότητα των ΠΑΜ_ΠΣΕΑ στον κ. Χ. Κόκκινο δημιουργήθηκαν νέα γραφεία – εκτός της Ρόδου – σε Κάρπαθο και Κω .

     Σας παραθέτουμε την επιστολή .
Ταχ. Δ/νση      :  Πλατεία Ελευθερίας 1
Ταχ. Κώδικας  :  851 00  ΡΟΔΟΣ
Ηλ.Δ/νση         : h.kokkinos@pnai.gov.gr
Τηλέφωνο       :  22413-60608
FAX                    :  22413-60571


    

 ΠΡΟΣ




ΚΟΙΝ    
   
- ΤΜ. ΠΟΛ. ΣΧΕΔ. ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΓΕΝ.  Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡ. ΚΑΙ ΔΟΙΚΗΤ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤ.
    tpk@ypes.gr, φαξ 210324219

- Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ Χατζημάρκο
   φαξ 2241360531

- Έπαρχος Κώ, κ. Χαλκιδιό φαξ 2242028150
-Έπαρχος Καρπάθου , κ. Μινατσή

- ΓΕΕΘΑ /ΚΛΑΔΟΣ/Α6(ΠΑΜ-ΠΣΕΑ)      
   φαξ 2107797692
- Εκτελεστικός Γραμματέας , κ . Σκιαδά




ΘΕΜΑ : Στελέχωση Γραφείου ΠΑΜ-ΠΣΕΑ

Σχετ :  Φ020/84/16ΜΑΙΟΥ 2015/Υπ Εσωτερικών /Γεν. Δνση Οικονομικών –
            Διοικητικών Υπηρεσιών /Τμήμα ΠΣΕΑ


Αξιότιμοι κύριοι,

Απαντώντας στο σχετικό έγγραφο που λάβαμε στις 19/5/2015 σας επισημαίνω ότι  στην  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 130                ( Οργανισμός Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) προβλέπεται η λειτουργία Τμήματος ΠΣΕΑ στην έδρα της Περιφέρειας στη Σύρο και γραφείο ΠΣΕΑ στην Ρόδο με περιοχή αρμοδιότητας τα Δωδεκάνησα.

Λόγω της πολυνησιωτικότητας και της ιδιομορφίας των Δωδεκανήσων ως  ακριτική  περιοχή και με δεδομένη την έλλειψη μονίμων υπαλλήλων, ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου θεώρησα σκόπιμο να χρησιμοποιήσω  αποστράτους Αξιωματικούς οι οποίοι εθελοντικά  επιθυμούσαν να προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους προς τον τόπο τους.


Άλλωστε το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 -άρθρα 16 και 17-  προβλέπει αρχικά στις θέσεις αυτές να χρησιμοποιούνται απόστρατοι Αξιωματικοί ή δυνατόν απόφοιτοι Σχολής Εθνικής Άμυνας, με την σχετική βέβαια , όπως εσείς αναγράφετε ,διαδικασία.

 Έτσι χρησιμοποιήθηκε στη Ρόδο ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Κ. Καλημερίδης- που υπηρετούσε παλαιότερα στο γραφείο ΠΣΕΑ της Ρόδου με απόφαση του Υπουργείου Άμυνας - πρώην Αξιωματικός της Διεύθυνσης ΠΣΕΑ του ΓΕΕΘΑ με ευθύνη των χειρισμό των σχεδίων ΠΣΕΑ πανελλαδικά και απόφοιτος Σχολής Πολέμου και Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον θεωρήσαμε σκόπιμο στα Επαρχεία Κω και Καρπάθου- στις ευαίσθητες αυτές περιοχές που καθημερινά μας απασχολούν οι τουρκικές παραβιάσεις και η Τουρκική προκλητικότητα- να ενεργοποιήσουμε  τα γραφεία ΠΣΕΑ με επίσης εθελοντές αποστράτους Αξιωματικούς και πάντα με δεδομένη την έλλειψη υπαλλήλων και την συνεχή ετοιμότητα που οφείλουμε ως ακρίτες να έχουμε για την υπεράσπιση της πατρίδας.  Ο υποστράτηγος ε.α. Λάμπρος Ηλίας στην Κάρπαθο και η Αντισυνταγματάρχης Ανδριανή Πετρίδη στην Κω, συνέβαλαν και αυτοί με την εθελοντική παρουσία τους στο σκοπό για τον οποίο τους καλέσαμε να ανταποκριθούν.


Παρακαλούμε εκ μέρους σας, παρά του ότι έχουμε προβεί στην αναστολή των τοποθετήσεών τους όπως εσείς μας ορίζετε στο σχετικό ,  να γίνει επανεξέταση του θέματος και να μας δοθεί η δυνατότητα χρησιμοποιήσεως των παραπάνω εθελοντών για Εθνικούς λόγους.









Ευχαριστώ,

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Χ. Κόκκινος
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...