Διαμαρτυρία Πατμίων Ρόδου: Να μην πέσουν θύματα μικροσυμφερόντων οι παραλίες Γερανού και Λάμπης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΜΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
-ΛΕΩΦ.ΡΟΔΟΥ ΛΙΝΔΟΥ 217
-85100 ΡΟΔΟΣ
-Προς
 -το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου
-ΠΑΤΜΟΣ


ΕΚΠΛΗΞΗ οδυνηρή μας προκάλεσε το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτμου με οριακή απόφασή του (7-7) και με την διπλή ψήφο του προέδρου του,  δημοπρατεί εκτός των γνωστών οργανωμένων παραλιών και αυτές που βρίσκονται στο  Λιβάδι του Γερανού και την Λάμπη. (Patmostimes 5.3.2014) .
O Σύλλογος  μας έχει σταθεί στο πλευρό της παρούσας  δημοτικής αρχής στους αγώνες της, όπως για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων ή για την πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων , ζητήματα ζωτικής σημασίας για τους συμπατριώτες μας.
΄Ομως για το θέμα αυτό , δυστυχώς θα σταθούμε στην απέναντι όχθη: Εκφράζουμε την κάθετη αντίδρασή μας στην συγκεκριμένη δημοπράτηση των δύο παρθένων αυτών  παραλιών μας που αποτελούν, όπως και οι υπόλοιπες πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες μας. Δύο παραλίες για τις οποίες γράφτηκαν ύμνοι σε διεθνή έντυπα και βιβλία, κάνοντας μας υπερήφανους για τις άριστες εντυπώσεις των φιλοξενουμένων μας, αμιλλώμενοι και μείς για την προστασία και την ανάδειξή τους.  Η ενοικίασή τους θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στα πολιτιστικά αυτά τοπόσημα του νησιού μας αλλοιώνοντας ανεπανόρθωτα  και το περιβάλλον τους. Αφελής προκύπτει η απάντηση: Ας πάνε στις υπόλοιπες όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν. Δεν αξίζει στην Πάτμο μας να ακολουθήσει τις πρακτικές άλλων νησιών.
Ο κόσμος προτιμά το νησί μας για αυτήν  ακριβώς την ιδιαιτερότητα που του προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία σε έναν παρθένο τόπο που δεν έπεσε και δεν θα πρέπει να πέσει θύμα των μικροσυμφερόντων που προφανώς  υποφώσκουν.
Ζούμε σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και δεν θα εκινείτο εν τέλει  στο πλαίσιο της λογικής μια ακόμη επιβάρυνση για τον τουρίστα μας  για να ωφεληθεί άραγε πόσο ο Δήμος μας;
Ας αναζητήσει αλλού πόρους, όπως από τις οφειλές προς αυτόν που θα υπερκάλυπταν τις ανάγκες του, αντί να θυσιάζει δύο παραλίες  σαν την Ιφιγένεια στο βωμό ενδεχομένων αδυναμιών του, ανακαλώντας την εν λόγω απόφαση.

                                                                    ΤΟ Δ.Σ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...