Διαμαρτυρία Ξεναγών Ρόδου κατά του νομοσχεδίου Κεφαλογιάννη - Δ. Σαλαχούρης: Αλλάζει ο ορισμός του επαγγέλματος μας

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι ξεναγοί της Ρόδου κατά του νομοσχεδίου που ψηφίζεται στη βουλή και αφορά το επάγγελμα του ξεναγού. Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο όπου έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξη Κολιάδη. Σε κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του σωματείου Ξεναγών, ο κ Κολιάδης δήλωσε ότι οι ξεναγοί εκείνο που ζητούν είναι η κατοχύρωση τους επαγγέλματος τους και ως δημοτική αρχή θα κάνει ότι μπορεί για τα προστατευθεί το επάγγελμα.

Ο Πρόεδρος των ξεναγών Δημήτρης Σαλαχούρης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον κυβερνητικό αιφνιδιασμό σχετικά με το νομοσχέδιο και όπως είπε όσες διαπραγματεύσεις και αν έκαναν, δεν βρήκαν ανταπόκριση από τους επιτελείς του υπουργείου τουρισμού. "Ξαφνικά έρχεται ένα νομοσχέδιο και αλλάξει τον ορισμό του επαγγέλματος μας" σημείωσε ο κ. Σαλαχούρης.

Ο δήμαρχος Ρόδου που είναι και ο ίδιος ξεναγός ανέφερε ότι «αν θέλουν από το παράθυρο να βάλλουν μη επαγγελματίες ξεναγούς, να μας το πουν».

 

O δήμαρχος δε ξεχωριστή του δήλωση τόνισε ότι είναι στο πλευρό των ξεναγών και αν χρειαστεί θα βγει και ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...