Διακρατική συνάντηση εταίρων ERASMUS στο Γυμνάσιο Λ.Τ Χάλκης

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ  ERASMUS ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΧΑΛΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στη Χάλκη και στη Ρόδο, η 3η Συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού  Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Climate Change Deserves to be in the Curriculum”. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα παρακάτω Ευρωπαϊκά Ιδρύματα: Hoca Ahmed Yesevi Anadolu Lisesi από το Εσκισεχιρ Τουρκίας, το  Escola Secundaria Penafiel Πόρτο Πορτογαλίας, το Πανεπιστήμιο Πιτέστι Ρουμανίας (Universitatea din Pitești ), καθώς και η Περιβαλλοντική  Μ.Κ.Ο Zdravi Grad από το  Σπλιτ της Κροατίας, ενώ οικοδεσπότης ήταν το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν από το Πανεπιστήμιο Pitesti της Ρουμανίας στη δημιουργία ψηφιακών περιβαλλοντικών παιχνιδιών που στηρίζονται στη λανθάνουσα μάθηση (latent learning) μέσω εκπαιδευτικών πλατοφoρμών (Wordwall, Educaplay, κλπ), καθώς και στη δημιουργία σχετικών φύλλων εργασίας.  Εκτός από τους φυσικώς συμμετέχοντες,  προσκλήθηκαν σε online webinar επιπλέον  18 εκπαιδευτικοί από τα ιδρύματα των εταίρων, οι οποίοι δοκίμασαν και αξιολόγησαν τα παιχνίδια με τα αντίστοιχα φύλλα εργασίας. Εκτός από την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για διάφορα μαθήματα, οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σε τεχνικές ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή.

Κατά την επισκεψη τους στη Χάλκη, έγιναν δεκτοί στο Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Άγγελος Φραγκάκης τους παρουσίασε το Project του Δήμου για το Περιβάλλον και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μεσαιωνικό Κάστρο, τον Άη Γιάννη, τον εμβληματικό Άγιο Νικόλαο και τέλος το ιστορικό σχολείο του νησιού. Εκεί συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές επικεντρώνοντας στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές συνθήκες  που επικρατούν στο μικρό, αλλά πανέμορφο νησί της Χάλκης. Κατά την παραμονή τους στη Ρόδο επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων  τη Λίνδο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, το Ενυδρείο, τις Πηγές της Καλιθέας, κλπ.

Το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” συνέβαλε με την οργάνωση του Προγράμματος, να αποκομίσουν οι επισκέπτες τις καλύτερες εντυπώσεις για την ελληνική φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου μας.

Με την ευκαιρία, ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Τσατταλιός ευχαριστεί θερμά:

1)Τον Δήμο Χάλκης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Άγγελο Φραγκάκη για την υποδοχή στο Δημαρχείο και την διάθεση λεωφορείου για την επίσκεψη στο Παλαιό Χωριό και στον Άη Γιάννη.
2)Το Τμήμα Δημοσίων σχέσεων του Δήμου Ρόδου και ειδικότερα την κ. Μαρία Καραμπίνη για την καταλυτική της βοήθεια στο Πρόγραμμα της Ρόδου
3)Την Eφορεία Aρχαιοτήτων  Δωδεκανήσου - Τμήμα Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων - για τη διευκόλυνση της επισκεψης στα ιστορικά  μνημεία του νησιού.
4)Τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκη Ιωάννη για την υποδοχή στα γραφεία της Διεύθυνσης.
5)Τον Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Ρόδου κ. Γιάννη Σκιαθίτη για την ευγενική παραχώρηση χώρου του σχολείου του, προκειμένου να διεξαχθούν οι επιμορφωτικές συναντήσεις.
6)Την εξαιρετική εκπαιδευτικό κ. Θεώνη Χαντζιάρα (Αγγλικής Φιλολογίας) που με μεγάλη προθυμία συμμετείχε στις δράσεις του Προγράμματος στη Ρόδο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...