Διαδικτυακή Συναυλία Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συναυλία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ρόδου με σύνθημα «Ενώνουμε τις φωνές μας: οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι!», η οποία αγκαλιάστηκε από μαθητές διάφορων σχολείων του νησιού μας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε «ανάσα» για τους μαθητές, που η κυβέρνηση μας έχει αφήσει «μόνους» για περισσότερο από ένα χρόνο, που μέσα σε αυτές τις συνθήκες νιώθουμε ότι ασφυκτιούμε.   

Ολόκληρη τη χρονιά, οι μαθητές συναντηθήκαμε στα σχολεία μας, στους δρόμους και στις πλατείες και φωνάξαμε δυνατά, απαιτήσαμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούμε, να γυρίσουμε στα σχολεία μας με ασφάλεια, να μην περάσουν οι νόμοι εκτρώματα που βάζουν νέες δυσκολίες στο σχολείο και το μέλλον μας. Ενώσαμε τις φωνές μας με τους συμμαθητές μας από πολλά σχολεία του νησιού, από ολόκληρη τη χώρα!

Η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας, συνεχίζει να παίζει με την υγεία και τη μόρφωσή μας, εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία σε όσους αγωνίζονται, όλους όσους νιώθουν ότι «δεν πάει άλλο».

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τους απαντάμε: Έως εδώ!

Όπως γεμίσαμε ζωντάνια τους δρόμους με τα συνθήματα μας, ενώσαμε τις φωνές μας για όλα αυτά που σήμερα μας προβληματίζουν, μας κάνουν να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Στείλαμε μήνυμα ότι οι ελπίδες μας, τα όνειρά μας, η ανάγκη μας για δημιουργία δεν μπαίνουν σε lockdown!

Παράλληλα, συζητήσαμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

  • Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς στα σχολεία μας!
  • Να γίνονται μαζικά τεστ σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές μας, με ευθύνη του κράτους και όχι να κάνουμε… διάγνωση μόνοι μας.
  • Να ανακοινωθεί εδώ και τώρα το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων και ούτε σκέψη για βάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο.
  • Τη χρονιά που μεγάλο κομμάτι των μαθητών δεν μπορούσε ουσιαστικά να κάνει μάθημα, γιατί το κράτος δεν είχε μεριμνήσει να μας δώσει τα απαραίτητα μέσα, που καλά – καλά δεν έχει βγει η ύλη, να μην δώσουμε ενδοσχολικές εξετάσεις!
  • Να παρθούν πίσω όλες οι άδικες απουσίες των συμμαθητών μας, που δεν μπορούσαν να συνδεθούν!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...