Διαδικτυακή συζήτηση του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΤ ΧΑΛΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

- Την Τετάρτη  23 Μαρτίου του 2022, στo πλαίσιo της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και στη «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης», το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης "Σ. Φανουράκης" και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν μία δίωρη διαδικτυακή συζήτηση για την ρωσική εισβολή, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Vladimir Putin προσκαλώντας τον κ. Σωτήρη Ντάλη που είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης μαθητές και εκπαιδευτικοί από έξι ακόμα σχολεία της Μακεδονίας και του Νοτίου Αιγαίου (Γυμνάσιο Λ.Τ. Τήλου, Πανορμίτειο Γυμνάσιο-Λύκειο Σύμης, Ροδίων Παιδεία, ΓΕΛ Αξιού, Γυμνάσιο Γενναδίου, ΓΕΛ Κιλκίς) που συμμετείχαν εποικοδομητικά στη συζήτηση αφού δέχτηκαν πολύ θετικά την πρόσκληση των διοργανωτών καθώς αφορά ένα κρίσιμο θέμα της επικαιρότητας.

Ο κ. Ντάλης δέχτηκε πάνω από 20 καίριες ερωτήσεις από τους μαθητές και απάντησε ουσιαστικά και εμπεριστατωμένα σε καθεμία από αυτές χωρίς να διστάσει να πάρει θέση για τα σημαντικότατα θέματα που αφορούσαν. Αφού υπογράμμισε την ανάγκη της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, υποστήριξε τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και έπειτα ανέπτυξε με παρρησία μια αναλυτική επιχειρηματολογία προκειμένου να εξηγήσει την υφιστάμενη κατάσταση. 

Τα παιδιά, με τη σειρά τους, έκαναν μια κοπιαστική προεργασία και διατύπωσαν τα ερωτήματά τους χρησιμοποιώντας έναν σαφή τρόπο. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, να υποδυθούν τους δημοσιογράφους, να διαπιστώσουν τους κανόνες μίας συνέντευξης, να διατυπώσουν δύσκολα ερωτήματα, να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και να μάθουν πολλά στοιχεία για το ρόλο, την πορεία και την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.     

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...