Διαγράφονται οι κλήσεις του 2007!

Της Μαρίας Κυπριώτη
Διαγράφονται με απόφαση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών οι κλήσεις για στάθμευση που βεβαιώθηκαν το 2007, οι οποίες θεωρούνται παραγεγραμμένες όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της και αντιδήμαρχος Γιάννης Περδίκης, τονίζοντας επίσης ότι όσες βεβαιώθηκαν από το 2008 και μετά μειώνονται κατά 50%.
Στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου με βάση τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίάς του μπορεί να επικρατεί άλλη άποψη για τις κλήσεις του 2007, όμως ο κ. Περδίκης ως πρόεδρος της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών έχοντας επωμιστεί και αυτό το βάρος με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο υπογράμμισε ότι με ομόφωνη απόφαση των μελών της διαγράφονται στο σύνολό τους.
Μάλιστα επεσήμανε ότι ήδη με έγγραφό του έχει ενημερώσει τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του δήμου για την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, η οποία στη συνεδρίασή της στις 13 του μηνός διέγραψε κλήσεις του 2007 μετά από τις δύο προσφυγές που κατέθεσαν συμπολίτες.
Πάντως οι αποφάσεις της επιτροπής για τη διαγραφή ή μείωση των προστίμων από τις κλήσεις στάθμευσης θα επικυρώνονται από το δημοτικό συμβούλιο. Βέβαια στις περιπτώσεις που δημότες πλήρωσαν στο ακέραιο το ποσό των κλήσεων σε ό,τι αφορά το 2007 προβλέπεται να τους επιστραφεί το 100% και από το 2008 και μετά το 50% του ποσού, αν όμως προσφύγουν στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών.
Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι, και τα πρόστιμα των κλήσεων στάθμευσης που συντελέστηκαν εντός του 2008 και δεν έχουν βεβαιωθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου από το νέο έτος θα διαγράφονται.
«Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και μπορεί ο πολίτης να προσφύγει για τη μείωση των προστίμων του. Για να μην υπάρχει καμία παρανόηση δηλώνω ότι με ομόφωνη απόφασή της, η οποία έχει κοινοποιηθεί στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου και προβλέπει πρόστιμα και παραβάσεις στάθμευσης που έχουν συντελεστεί μέχρι και το 2007, αποφάσισε να τα διαγράψει στο σύνολό τους ως παραγραμμένα. Από το 2008 και μετά όποιος προσφεύγει με δικόγραφο στο Πρωτοδικείο και ταυτόχρονα καταθέτει προσφυγή στην επιτροπή όπως προβλέπει ο νόμος, θα μειώνονται τα πρόστιμα αυτά σε ποσοστό 50%» τόνισε ο κ. Περδίκης προσθέτοντας τα εξής:
«Οι αποφάσεις αυτές θα επικυρωθούν από το δημοτικό συμβούλιο. Οι οικονομικές υπηρεσίες μέχρι το τέλος του 2013 πρέπει να βεβαιώσει τις κλήσεις του 2008 για να μην παραγραφούν. Οι υπηρεσίες είναι ενήμερες με έγγραφο που έστειλε η επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών»
Η επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών όπως έγραψε η «ΠΡΟΟΔΟΣ» αποφάσισε τα εξής:
Η επιτροπή έχοντας γνώμονα πάντα τη συνδρομή της στο έργο των οικονομικών υπηρεσιών και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου: Προτείνει Α) Την μη αποδοχή εξέτασης των προσφυγών που αναφέρονται σε ποσά μη βεβαιωμένα των ετών 2007,2006 και πριν ως παραγραμμένα λόγω της αποσβεστικής προθεσμίας και μη υπαγόμενα στις εξαιρέσεις του Ν1416/84.
Β) Για τις προσφυγές των ετών 2008 των μη βεβαιωμένων, την αποδοχή εξέτασης τους λόγω κινδύνου παραγραφής των ποσών από την αποσβεστική προθεσμία.
Γ) Για τις προσφυγές των ετών 2009 και μετεγενέστερα την προσκόμιση των εγγράφων που να αποφαίνεται η διαδικασία βεβαίωσης των δημοτικών εσόδων που ορίζονται από τις διατάξεις του ΝΔ 318/69 των παρ.1-5 του άρθρου 4 του ΒΔ της 17/5-15/6/1959 και των άρθρων 70 και 71 του ΒΔ 24/9-20/101958.
Δ) Όλες οι προσφυγές να συνοδεύονται από απόδειξη είσπραξης του Δήμου μας που να αποφαίνεται η είσπραξη του 50% του προστίμου.
Ε) Το εν λόγω πρακτικό να κοινοποιηθεί στην Οικονομική Υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...