Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλωσεων στο νησί της Τήλου

Δελτίο Τύπου-Οι Σύλλογοι Τηλίων Ρόδου «Αγιος Παντελεήμων» και «Τηλίνης» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Διεύθυνση Τουρισμού Δωδ/σου και την στήριξη του Δήμου Τήλου συνδιοργανώνουν διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων  στο πανέμορφο νησί της Τήλου στις 9 και 10 Αυγούστου.
Το Σάββατο 9 Αυγούστου και ώρα 9.30 στο ξενοδοχείο ILIDIROCKθα γίνει ημερίδα με θέμα «Τα μοναστήρια της Τήλου».
Κύρια ομιλήτρια  θα είναι η κυρία Μπίθα Ιωάννα ,Διευθύνουσα του Κέντρου Έρευνας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης της Ακαδημίας Αθηνών. Επίσης θα είναι η κυρία Εριφύλη Κανίνια αρχαιολόγος της ΚΒ ΕΠΚΑ και η κυρία Παπαβασιλείου Ελένη αρχαιολόγος της Δ΄Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στη μονή του Αγ. Παντελεήμονα και γεύμα με παραδοσιακό φαγητό.
Το βράδυ στις 21.00 στην πλατεία του νησιού θα γίνει εκδήλωση για τους ψαράδες της Τήλου με ομιλία-βιντεοπροβολές και προσφορά ψαρομεζέδων στους παρευρισκομένους. Η βραδιά θα συνεχιστεί με μουσική και τραγούδι από την  Χριστίνα Κόζα , Σαββάκη Μιχάλη, Κώστα Μακρή, Αντώνη Μακρή και τα χορευτικά των Συλλόγων «Νέα Ομόνοια» και του «Αγ. Παντελεήμονα Ρόδου»
Την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 20.30 στον υπέροχο χώρο του Χαρκαδιού θα γίνει συναυλία ελληνικής μουσικής με το 25μελές συγκρότημα «Μενεξέδες»υπο την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Στάθη Μανούσου καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να συνδυάσετε μια εκδρομή στο όμορφο νησί μας και να παρακολουθήσετε τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις.  

Από τα ΔΣ των συλλόγων

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...