Διήμερο Διαδικτυακό Συμπόσιο με θέμα: «40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες»,  στις 26 & 27 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Διήμερο Διαδικτυακό Συμπόσιο με θέμα: «40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες»,  στις 26 & 27 Μαρτίου 2021

Στο  πλαίσιο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, το Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικών & Πολιτικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνουν ένα διήμερο διαδικτυακό Συμπόσιο με θέμα:

«40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες»

Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, η βουλευτής, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, η πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, ακαδημαϊκοί, ερευνητές κλπ.

Το Συμπόσιο προλογίζει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου, Παναγιώτης Γρηγορίου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικών και Πολιτικών Θεσμών και Διευθυντής του Europe Direct Β.Αιγαίου, ως ο εμπνευστής και συντονιστής του Συμποσίου.

Το Συμπόσιο θα απαρτίζεται από τρεις θεματικούς κύκλους κάθε ημέρα, με διαφορετική θεματολογία, γύρω από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες/ Ένωση. Σκοπός του Συμποσίου είναι η προβολή των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων που σημειώθηκαν στην Ελλάδα μετά το 1981 προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποτυπώσουν την σημερινή θέση της Ελλάδας απέναντι στο ενωσιακό γίγνεσθαι και στις μελλοντικές προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, μέσω της πλατφόρμας του Zoom και μέσω Live στο Κανάλι στο YouTube. (YouTube EDIC nAegean)

.

Η δήλωση συμμετοχής  πραγματοποιείται μέσω της παρακάτω φόρμας: https://forms.gle/YKfUQkJwqixbNLor6

Για περισσότερες πληροφορίες στα Social Media Facebook

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου Ρόδος, - 26 Μαρτίου 2021 - Αποτελέσματα 11ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας Dodekanisos...
Ξανά στο "βαθύ κόκκινο" η Ρόδος αφού εχει 124 ενεργά κρούσματα απο 38 που είχε στις 23/3/21. Στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...