Διάσωση 6 μεταναστών και μιας εγκύου στο Ακρωτήρι του Αγίου Στεφάνου στο Καστελόριζο

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Μεγίστης και σύλληψη του διακινητή τους

Επτά (07) παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των  οποίων μία (01) έγκυος γυναίκα, εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, μετά από επιτυχή επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Αγίου Στεφάνου ν. Μεγίστης και εντάσσεται  στο πλαίσιο των καθημερινών επιχειρήσεων που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος στην περιοχή Ακρωτηρίου Αγίου Στεφάνου. Στο εν λόγω σκάφος, το οποίο ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν δύο (02) γυναίκες και έξι (06) άνδρες, ο ένας (01) εκ των οποίων φέρεται ως χειριστής του σκάφους και διακινητής των επιβαινόντων.  Λόγω εισροής υδάτων που παρουσίασε το σκάφος, ξεκίνησε άμεσα η επιχείρηση διάσωσης, με το πλήρωμα να προβαίνει στην ασφαλή περισυλλογή των αλλοδαπών.

Οι  διασωθέντες μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Μεγίστης και κατόπιν διεκομίσθησαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, για παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...