Διάνοιξη δρόμου προς Αυλάκι Ηρωϊκης Νήσου Κάσου

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ :  "Διάνοιξη  δρόμου  προς Αυλάκι Ηρωϊκης Νήσου Κάσου".

- Με γρήγορους ρυθμούς  συνεχίζονται οι εργασίες διάνοιξης του δρόμου προς Χοχλακιά και Αυλάκι.

 

   Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος  ως  φορέας  υλοποίησης του έργου μέσω της ΜΟΜΚΑ και ο Δήμαρχος της Ηρωϊκής νήσου Κάσου  Μιχάλης Ερωτόκριτος  ως κύριος φορέας του έργου, η διάνοιξης του δρόμου  μήκους 2.200 μέτρων  και πλάτους 5 μέτρων έχει ήδη  ξεκινήσει από την  περιοχή νότια των Χαδιών  θα διέλθει από την τοποθεσία Χοχλακιά και θα καταλήξει  στην περιοχή Πλατύ Αυλάκι. Θα κατασκευασθούν επιπλέον τεχνικά έργα όπως δύο οπλισμένα  τοιχία αντιστήριξης μήκους 100 μέτρων και ύψους  2 μέτρων (απαραίτητο το ένα και ενδεχόμενα το άλλο). Θα κατασκευασθούν επίσης ένας κιβωτιοειδής οπλισμένος οχετός και δέκα  σωληνωτοί σε συγκεκριμένες θέσεις .

 

   Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των € 370.414,60 και χρηματοδοτείται  κατά € 24.660,60 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά              € 345.748,00 από το Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου (με χρηματοδότηση που ζητήθηκε μέσω του Υπουργού Επικρατείας  Γιώργου Γεραπετρίτη και ελήφθη από το Υπουργείο  Μεταφορών και Επικοινωνιών ) .

 

     Η κατασκευή  του έργου που είναι αίτημα πολλών ετών , θα προσδώσει αναπτυξιακή  προοπτική στο νότιο τμήμα  του νησιού  προσεγγίζοντας δύο από τις ωραιότερες παραλίες της Κάσου , που μέχρι τώρα ήταν δυσπρόσιτες στο πλατύ κοινό .

 

   Ήδη στην συγκεκριμένη τοποθεσία εργάζονται 4 άτομα, με την εποπτεία της αρχαιολογικής υπηρεσίας  και πιστεύεται  ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί  σε περίπου ενάμιση μήνα από σήμερα.

 

   Ο Δήμαρχος της Ηρωϊκής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος  που επισκέφθηκε την τοποθεσία, δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών και γενικότερα από την πορεία των εκτελούμενων αυτή την περίοδο έργων, όπως η αποκατάσταση των προβλημάτων του κεντρικού λιμένα αυτή των παραλιακών δρόμων από Φρυ προς αεροδρόμιο, η διάνοιξη αγροτικών δρόμων στο νησί κ.α.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...