Διάκριση σε δύο μαθήτριες του Κολλεγίου Ρόδου στον διαγωνισμό «Επιστήμονας του Cassini για μια μέρα»

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ CASSINI ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Επιστήμονας του Cassini για μια μέρα» που απευθύνεται σε μαθητές 11-18 ετών και αποσκοπεί στο να δώσει στους συμμετέχοντες μια γεύση από τη ζωή ενός επιστήμονα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency, ESA) είναι ο διοργανωτής του διαγωνισμού για τις Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα συντονιστές είναι η Διαστημική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επιστημονική ομάδα εργασίας της NASA/ESA/ASI για την διαστημική αποστολή Cassini-Huygens διαθέτει πολύτιμο χρόνο παρατήρησης του διαστημοπλοίου Cassini,  που βρίσκεται σε τροχιά μέσα στο σύστημα του πλανήτη Κρόνου. Οι μαθητές κλήθηκαν να υποβάλουν ένα δοκίμιο εξηγώντας την επιλογή του ενός από τους τρεις στόχους που θα παρατηρήσει το διαστημόπλοιο Cassini και οι εικόνες που θα ληφθούν θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι μαθήτριες Α’Λυκείου του Κολλεγίου Ρόδου Ανδριάνα Αντώνογλου και Άννα Μαρία Βακιάνη διακρίθηκαν στο ελληνικό τμήμα του διaγωνισμού με την έκθεσή τους «ΔΙΩΝΗ: Ανεξερεύνητα μυστικά», καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Θα παραλάβουν τα βραβεία τους τον Ιούνιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι φωτογραφίες και τα βραβευμένα δοκίμια δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες των JPL/NASA και ESA.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...