Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου-Πηγές Καλλιθέας: Φώτης Χατζηδιάκος: Ξεπουλιέται η Ρόδος, Γιάννης Ιατρίδης:Τέτοιες εισηγήσεις δεν γίνονται ούτε στη Βόρεια Κορέα του Κίμ!!!!

Τις αποχωρήσεις των παρατάξεων Χατζηδιάκου, Κρητικού, του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Ιατρίδη και την διαφοροποίηση από τη γραμμή της  δημοτικής αρχής του δημοτικού συμβούλου Σάββα Καραταπάνη προκάλεσε το εκτός ημερησίας διάταξης, θέμα με τη  μορφή του κατεπείγοντος που αφορούσε την παράταση λειτουργίας για 12 χρόνια του κυλικείου των Πηγών Καλλιθέας στον σημερινό ενοικιαστή. Ο πρόεδρος της  ΔΕΡΜΑΕ Αλέξης Κολιάδης  ισχυρίστηκε οτι το αίτημα από τον ενοικιαστή διαβιβάστηκε πριν από λίγες ημέρες και στηρίζεται  σε νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του2022. Τόνισε ότι ζητά την άδεια του δημοτικού συμβουλίου για να ξεκινήσει η συζήτηση με την εν λόγω εταιρεία που η σύμβαση της λήγει τον Απρίλιο του 23.

Τόσο οκ Χατζηδιάκος όσο και οκ.Κρητικός ζήτησαν επειδή είναι σοβαρό το θέμα να αναβληθεί και να έρθει σε τακτική συνεδρίαση. Με τη θέση αυτή συμφώνησε και ο κ.Πότσος αν και όπως είπε διαφωνεί γενικά με τις ιδιωτικοποιήσεις  των περιουσιακών στοιχείων του δήμου.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ιατρίδης επετέθη με σφοδρότητα κατά του πρόεδρου της ΔΕΡΜΑΕ κατηγορώντας τον για μεγάλη προχειρότητα και για κατάντια. «Διαβάζω την εισήγηση και εξίσταμαι. Τέτοιες εισηγήσεις ούτε στη Βόρεια Κορέα δεν γίνονται».

Να σημειωθεί ότι και ο δημοτικός σύμβουλος της  πλειοψηφίας  Σάββας Καραταπάνης ζήτησε την αναβολή του θέματος με τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη να του λέει ότι μπορεί αν θέλει να αποχωρήσει από την παράταξη του.

Οκ. Χατζηδιάκος όταν διαπίστωσε ότι η δημοτική αρχή δεν επρόκειτο να το αποσύρει το θέμα δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση γιατί δεν επιθυμεί να έχει καμιά ανάμειξη σε «αυτό που ακούγεται, ότι ξεπουλιέται η Ρόδος». «Ας στοιχίσει σε εσάς- είπε απευθυνόμενος στον δήμαρχο».

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος για το θέμα στήριξε την διοίκηση τηςΔΕΡΜΑΕ και σημείωσε ότι «στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση του μνημείου των ΠΗΓΩΝ Καλλιθέας. Με τη σημερινή μας απόφαση δίνουμ ε τη δυνατότητα στη ΔΕΡΜΑΕ να συζητήσει και να διαπραγματευθεί. Θα υπάρξουν γραπτές προτάσεις, γραπτές αξιολογήσεις, τίποτα δεν παραχωρείται σήμερα». Κατά την τοποθέτηση του αφησε υπονοούμενα για ποινικές ευθύνες σε προηγούμενες διοικήσεις της ΔΕΡΜΑΕ.

Το θέμα πέρασε με τις ψήφους των μελών της πλειοψηφίας με»παρόντα» τον Σάββα Καραταπάνη και κατά τον Τάκη Πότσο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...