Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ- Έπεσε 2,3% η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, πτώση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και αρνητική στάση των πολιτών απέναντι στο κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου καταγράφεται στην δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για την «Real News» πριν από τα γεγονότα του Σαββάτου.

Η δημοσκόπηση που έγινε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά πριν τη σύλληψη του Ν. Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του κόμματος καταγράφει διαφορά 1,2% ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και πτώση της Χρυσής Αυγής κατά 2,3%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 22,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21%, ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή αλλά με πτωτική τάση στα ποσοστά της: Από 9,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση πέφτει στο 6,8%.

Tο ΠΑΣΟΚ καταγράφει 5,5%, οι ΑΝΕΛ 5,3%, το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,0 % και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο όριο εισόδου στη Βουλή, αγγίζοντας το 3,3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 36,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,3%.

Παράλληλα, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση, οι πολίτες ανησυχούν για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής καθώς, επτά στους δέκα πολίτες δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημοκρατία. Επίσης, ποσοστό 77,7% θεωρεί ότι η δράση της πλήττει την εικόνα της χώρας δε διεθνές επίπεδο.

Οι πολίτες εκφράζουν πάντως την ανησυχία τους αν τελικά τεθεί εκτός νόμου. Το 54,6% των πολιτών εκτιμά ότι το κόμμα θα ενδυναμωθεί αν τεθεί εκτός νόμου, ενώ το 32,5% διαφωνεί με αυτή την άποψη. Όσο για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, το 43,4% διαφωνεί και το 40,7% συμφωνεί. Σε κάθε περίπτωση το πλήγμα που έχει δεχθεί η εικόνα της Χ.Α. είναι μεγάλο αφού και αποσυσπείρωση παρατηρείται (71%, έναντι 80,3% του Ιουνίου) και το ποσοστό της είναι το χαμηλότερο μέσα στο 2013.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/278307/dhmoskophsh-mrb-epta-stoys-deka-polites-thewroyn-kindyno-gia-th-dhmokratia-th-xrysh-aygh#ixzz2gGjCWKCh

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...