Δημοσκόπηση ALCΟ:Προβάδισμα της ΝΔ με 1,5% - Λάθος η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ λέει το 51%

Προβάδισμα με 1,5% έχει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 20,9% (έναντι 21,5% τον Μάιο), και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,4% (έναντι 19,1%), η Χρυσή Αυγή με 10,8% (έναντι 9,5%), το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (έναντι 5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6% (έναντι 4,5%), το ΚΚΕ με 4,5% (έναντι 4,4%) η ΔΗΜΑΡ με 3% (έναντι 3,5%) και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 1,2% (έναντι 1,9%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ λαμβάνει 24,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, η Χρυσή Αυγή 12,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, το ΚΚΕ 5,2%, η ΔΗΜΑΡ 3,5% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1,4%.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Ευ. Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση και του Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει, η δημοσκόπηση αποτυπώνει -τόσο στη δεξαμενή ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όσο και γενικότερα- θετικές εκτιμήσεις για τον πρώτο (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και αρνητικές για τον δεύτερο (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ - 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων).

Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.

newpost

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...