Δημοσκόπηση του Guardian για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Το λόγο στο κοινό δίνει η βρετανική εφημερίδα Guardian με δημοσκόπηση, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί μέσω της ιστοσελίδας της αναφορικά με το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

 

Η εφημερίδα απλά έπιασε το νήμα της συζήτησης εκεί ακριβώς που το άφησε ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, ο οποίος «επί εδάφους» Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου, όπου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια της προώθησης της νέας ταινίας του με τίτλο «Μνημείων άνδρες», δεν δίστασε να υπερασπιστεί για άλλη μια φορά την άποψή του περί επιστροφής των Ελγινείων.

 

Θα έπρεπε να αρχίσει «μια ανοικτή συζήτηση» πρότεινε ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος έθεσε το ερώτημα «κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». «Υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει» είπε ο Κλούνεϊ και παρέπεμψε στο παράδειγμα του Βατικανού και του Μουσείου Γκετί που έχουν ήδη επιστρέψει αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς που βρίσκονταν στην κατοχή τους.

 

Όσο για την κριτική που δέχθηκε από βρετανικά media σχετικά με τη θέση του αυτή: «Κάποιοι είπαν ότι είμαι Αμερικανός και δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό θα φταίει, μάλλον δεν είμαι αρκετά έξυπνος», είπε.

 

Και ο Μπιλ Μάρεϊ, συμπρωταγωνιστής του Κλούνεϊ στην ταινία, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών: «Είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα. Αλλά στο Λονδίνο επικρατεί συνωστισμός, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει αρκετός χώρος».

 

Η Guardian λοιπόν ξεκινάει τη συζήτηση: Έχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα; είναι τα ερωτήματα που θέτει στη δημοσκόπηση και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακά.

Για να συμμετάσχετε στη δημοσκόπηση πατήστε εδώ

 

 

 

ertopen.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...