Δημοσκόπηση-σοκ για την κυβέρνηση διαρρέει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Ταραχή έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση δημοσκόπηση της αμερικανικής πρεσβείας η οποία δείχνει αποτελέσματα τελείως διαφορετικά από τις δημοσκοπήσεις που "παραγγέλνουν" τα φιλικά προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ.

Η δημοσκόπηση που έχει διαρρεύσει σε ιστότοπο γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από την πρεσβεία, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και ... δεύτερο κόμμα την Χρυσή Αυγή, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει ... εκτοξευτεί!

Συγκεκριμένα αναφέρεται ένα ποσοστό περί το 17,5% ως πρόθεση ψήφου με την ΝΔ να ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5% και οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%.

Το "Plan B" του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% (καλές σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία, πάντως, έχει το "Plan B") και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.

Η δημοσκόπηση έγινε με πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων με την μέθοδο της κάλπης, δηλαδή, εξασφαλιζόταν το μυστικό της ψηφοφορίας και πιθανό αυτό να δικαιολογεί και το υψηλό ποσοστό της ΧΑ.

Η δημοσκόπηση αυτή, βέβαια, θα μπορούσε να έχει διαρρεύσει και ως "εργαλείο συσπείρωσης" σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους φοβικούς μικροαστούς ψηφοφόρους.

Μία δεύτερη δημοσκόπηση μεγάλης δυτικής πρεσβείας με ιδιαίτερα συμφέροντα στην Ελλάδα και καθοριστικό ρόλο στην περίοδο σταθεροποίησης της δημοκρατίας, μετά το 1974 δείχνει και αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 3 μονάδες διαφορά (22% έναντι 19% και την ΧΑ να ακολουθεί με 12% στην πρόθεση ψήφου και τέταρτο κόμμα το ΚΚΕ με 6%

Το βέβαιο είναι ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας απέχουν πολύ από τα πραγματικά στοιχεία και τις διαθέσεις της κοινής γνώμης για πολλού λόγους.

Πέρα από τις στημένες ερωτήσεις και τα μαγειρευμένα δείγματα, υπολογίζεται ότι 1 στους 2 ψηφοφόρους της ΧΑ δεν δηλώνει ότι θα ψηφίσει το κόμμα της ριζοσπαστικής δεξιάς. επηρεασμένοι από το κλίμα τρομοκρατίας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...